Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αποσύρεται η απόφαση του ΕΤΕΑ για το «σπάσιμο» ομολόγων

banner roots

Αποσύρεται η απόφαση του ΕΤΕΑ για το «σπάσιμο» ομολόγων
18.05.2015 | 08:49

Αποσύρεται η απόφαση του ΕΤΕΑ για το «σπάσιμο» ομολόγων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αποσύρεται η εισήγηση προς το Δ.Σ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης , με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια -που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος επισήμανε ότι η πρόταση αυτή δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόησή του και τη σύμφωνη γνώμη του Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά.
Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

Τόνισε οτι «η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις όχι μόνο θα καταβάλλονται κανονικά, που είναι το αυτονόητο, αλλά και χωρίς τις σφαγιαστικές μειώσεις, που θα γίνονταν εάν εφαρμόζαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος , που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συμφωνία με την τρόικα και με τις οποίες θα αφαιρούνταν κατά τη διάρκεια του 2015 από τις τσέπες των συνταξιούχων 326 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είχαν εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βγήκαν -πριν καν παρθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ΕΤΕΑ- να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν -τώρα και στο μέλλον- για τη διαχρονική λεηλασία τους από τις κυβερνήσεις τους , είτε με το καταστροφικό κούρεμα των ομολόγων τους το 2012 (PSI), είτε με τα δομημένα ομόλογα, είτε με το τζογάρισμα τους στο χρηματιστήριο, είτε με τις άτοκες καταθέσεις τους για δεκαετίες στην ΤτΕ. Και για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου να υπενθυμίσουμε, ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών τους. Επίσης, πρέπει να λογοδοτήσουν –και θα λογοδοτήσουν- για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου», καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το