Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

banner roots

Τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
13.05.2015 | 08:43

Τροπολογία για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τροπολογία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Με τη ρύθμιση, οι ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίες, θέτοντας σε ακινησία το όχημά τους, θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη όχι για το σύνολο του έτους, αλλά μόνο για τους μήνες που απομένουν.

Τη δυνατότητα ανάκτησης κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την καταβολή του ποσού των τελών κυκλοφορίας που αναλογεί στους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται επίσης ως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Ε9 για μεταβολές στοιχείων ακινήτων στη διάρκεια του 2014 .

Όπως προβλέπεται στην τροπολογία σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.

Σε ότι αφορά στο Ε9, σημειώνεται ότι προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογούμενους να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου «καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαΐου 2015». Η νέα προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Τέλος προβλέπεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το