Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

the roots web banners 06

Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ
08.05.2015 | 08:33

Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την δεύτερη μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς συνεχίζονται, με εντατικούς ρυθμούς, οι διαβουλεύσεις της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με το Brussels Group, στις Βρυξέλλες, με στόχο το κλείσιμο όσο το δυνατόν περισσότερων εκκρεμών ζητημάτων της αξιολόγησης.

Οι συνομιλίες του κ.Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης που εξέδωσαν χθες και στην οποία γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος και στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, με σκοπό τη διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συσκέπτεται με τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, με το βλέμμα στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για μια απόφαση ή μια θετική ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την ερχόμενη Δευτέρα.

«Ελπίζω τη Δευτέρα να δοθεί ένα σημάδι προόδου, μια συμφωνία είναι πλέον ορατή» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Giardian.

«Οι συνομιλίες ως τώρα έχουν δείξει ότι υπάρχει κοινό πεδίο σε αλλαγές και πολιτικά μέτρα και επομένως πιστεύω ότι μια συμφωνία είναι εφικτή και προς όφελος όλων» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως «απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας».

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για τη κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης .

«Το ξέραμε ότι, ως πρώτοι στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν τις πολιτικές, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η τρόικα "οι ξένοι δανειστές) δεν αποτελούσαν απλώς τρεις θεσμούς αλλά ένα σύστημα εξουσίας, ένα κράτος εν κράτει, η αληθινή κυβέρνηση της χώρας. 'Επρεπε να αλλάξουμε το σύστημα αυτό, να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

 

Πηγή: ethnos,gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το