Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>"Καλοδεχούμενο το μίσος σας" λέει ο Βαρουφάκης
achilladelis
"Καλοδεχούμενο το μίσος σας" λέει ο Βαρουφάκης
27.04.2015 | 08:26

"Καλοδεχούμενο το μίσος σας" λέει ο Βαρουφάκης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Φράση του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ, σε ομιλία του στις 31 Οκτωβρίου του 1936 στη Madison Square Garden, στη Νέα Υόρκη, χρησιμοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης προκειμένου να απαντήσει -με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο- στις επικρίσεις των ομολόγων του και στα αρνητικά δημοσιεύματα για το πρόσωπο του.

"Είναι ομόθυμοι στο μίσος τους για εμένα. Και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους" δημοσίευσε στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φράση ως "μια ρήση που είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες".

Με τον τρόπο αυτό σχολιάζει το κλίμα που διαμορφώνεται εναντίον του, από κύκλους του εξωτερικού και δη από τους ομολόγους του.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι όσο πλησιάζει η ώρα για επίτευξη συμφωνίας, θα εντείνονται και οι πιέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε το σφυροκόπημα των ομολόγων του, με αποτέλεσμα να απουσιάσει σκοπίμως από το δείπνο των υπουργών.

Δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης παρέμεινε αρχικώς στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια απομακρύνθηκε μόνος του ενώ έπεφτε η νύχτα

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απέδωσαν την απουσία του στο ότι απεχθάνεται τα βαρετά δείπνα και προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες του.

Η κίνηση αυτή, πάντως, έγινε είδηση με διεθνή πρακτορεία να θεωρούν την απουσία του δηλωτική της απομόνωσης Βαρουφάκη ανάμεσα στους συναδέλφους του.

Εξάλλου, ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνιζαν ότι στο Eurogroup "το ματς ήταν 18-1 εναντίον του Γ. Βαρουφάκη".

Υπήρξαν μάλιστα πληροφορίες που ανέφεραν ότι μέσα στη συνεδρίαση υπήρξαν υπουργοί που κατηγόρησαν τον υπουργό για ανεύθυνους χειρισμούς, χάσιμο χρόνου και ερασιτεχνισμό. Μεταξύ άλλων τον αποκάλεσαν "τυχοδιώκτη και τζογαδόρο".

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018