Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σαμαράς: Eίμαστε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία

the roots web banners 06

Σαμαράς: Eίμαστε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία
23.04.2015 | 09:05

Σαμαράς: Eίμαστε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

"Η χώρα είναι σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία, αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι " η κυβέρνηση δεν έχει εντολή να πάει την χώρα στην δραχμή".

Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "On line" του Mega, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας ενώ άσκησε κριτική και για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα Ξηρού διακινδυνεύοντας τις σχέσεις με τις ΗΠΑ που είναι η μόνη δύναμη που υποστηρίζει την χώρα στην διαπραγμάτευση.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει λαική εντολή να αποφύγει το grexit ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια: "Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει". Υποστήριξε ότι αν η κυβέρνηση πάει σε σύγκρουση με τους εταίρους και μετά σε εκλογές ή δημοψήφισμα θα είναι σαν να ζητά νομιμοποίηση για την δραχμή. Σημείωσε δε ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με τους εταίρους θα κάνει την Ελλάδα Αργεντινή.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό λέγοντας: "απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση στους μετανάστες, όποιος θέλει να έλθει ενώ με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο στην Ευρώπη. Οι πόροι μεταναστεύουν οι μετανάστες έρχονται".

Ειδική μεταχείριση επιφύλαξε στον κ. Βαρουφάκη λέγοντας ότι "η πολιτική του υπακούει στο ουάου αλλά με το ουάου δεν βάφονται αυγά, αντίθετα υπακούνε στο νόμο των φθινουσών αποδόσεων και στο τέλος δεν σε ακούει κανένας. Ο κ. Βαρουφάκης με την πολιτική του κάνει εχθρούς και όχι φίλους". Αποκάλυψε ότι μιλάει συχνά με τον Μαριάνο Ραχόι και άλλους ηγέτες και ότι έχει κάνει αγώνα για να επιστραφεί το 1,9 δις του ΤΧΣ.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία. Αναγνώρισε ότι είναι θετικό ότι η κυβέρνηση πέτυχε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Διευκρίνησε ότι δεν ζητά εκλογές ενώ σε ερώτηση για το αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας απάντησε ότι υπάρχουν προυποθέσεις για κάτι τέτοιο ωστόσο ότι θα έκανε ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσει την πατρίδα. Αποκάλυψε ότι πριν τον κ. Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον κ. Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη, αλλά αρνήθηκε.

Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της δικής του διακυβέρνησης λέγοντας ότι πήρε μία χώρα στην εντατική και την έβγαλε στις αγορές, είχε πρωτογενές πλεόνασμα, πέτυχε αντιστροφή της ύφεσης και αν εξαντλούσε την τετραετία θα έβαζε την χώρα σε φάση ανάπτυξης.

Αναγνώρισε ότι η πολιτική λιτότητας που άσκησε ήταν σκληρή αλλά ότι ήταν απαραίτητη ενώ πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση "ακολουθεί τακτική απραξίας και χάνει χρόνο γιατί είναι σε σύγκρουση με τον εαυτό της". Επίσης ότι η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί σε νέο μνημόνιο ενώ η δική του είχε δρομολογήσει την πιστοληπτική γραμμή στήριξης και την έξοδο από το μνημόνιο.

Αναφέρθηκε στην μεταφορά των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης μέσω της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου: "Κατ αρχήν ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι ΠΝΠ είναι χούντα, τώρα νομοθετεί με ΠΝΠ. Επί της ουσίας αυτός είναι ένας αναγκαστικός δανεισμός απελπισίας. Δεν θα υπαγορεύσω σε εκλεγμένους δημάρχους τί να κάνουν. Ωστόσο ποιά είναι η εγγύηση επιστροφής των χρημάτων; Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί απίστευτα ψέματα, πώς να πιστέψουν οι δήμαρχοι ότι θα τους επιστραφούν. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δει τους δημάρχους".

Για τα εσωκομματικά της ΝΔ μετά τις εκλογές και για το ότι δεν παραιτήθηκε ούτε οδήγησε το κόμμα σε συνέδριο απάντησε: "μετά από χρόνια δύσκολη διακυβέρνηση η ΝΔ είχε απώλεια μόνο 7%, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας, το κόμμα δεν μπήκε σε φάση εσωστρέφειας που αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο στον κ. Τσίπρα. Αυτή την στιγμή είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Ζήτησα αν θέλει κάποιο στέλεχος να βάλλει θέμα ηγεσίας να το κάνει αλλά κανείς δεν το έκανε. Έθεσα εγώ το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αν πάμε τώρα σε συνέδριο οι δημοσιογράφοι θα ασχολούνται μόνο με αυτό και θα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Αν έφευγα αυτή την στιγμή θα είχα την καταφρόνια ότι στην κρίσιμη στιγμή σηκώνομαι και φεύγω". Είπε ακόμη ότι θα ξεκινήσει περιοδείες στις 13 περιφέρειες της χώρας και στο τέλος θα γίνει εθνική συνδιάσκεψη για θέματα πολιτικής και ιδεολογίας ενώ συνέδριο θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναθεώρησε την πολιτική του και δήλωσε ότι αν εξαντλούσε την τετραετία η πολιτική του θα απέδιδε ενώ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα στα βράχια. Δέχθηκε ότι οι εταίροι δεν τον βοήθησαν και έβαζαν συνεχώς δυσκολίες με αποτέλεσμα να μην κλείσει η διαπραγμάτευση επί των ημερών του. "Αισθάνθηκα ότι δεν ήθελαν να συμφωνήσουν γιατί έβλεπαν τα δικά τους συμφέροντα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς απάντησε και σε ερωτήματα του κοινού που ήταν στο στούντιο και μέσω του twitter: Αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ψήφιση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, είπε ο κ. Σαμαράς

Για τις περικοπές στην εκπαιδευτική πολιτική είπε ότι έγινε αλλαγή στην εκπαίδευση, ωστόσο δέχθηκε ότι υπήρξε λιτότητα και στην Παιδεία. Σημείωσε πάντως ότι υπήρχαν σπατάλες στα νοσοκομεία, στα φάρμακα, στις συντάξεις μαϊμού τις οποίες η κυβέρνηση περιόρισε ενώ έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Σήμερα πρόσθεσε ότι υπάρχει γενική κατακραυγή για τον νυν υπουργό Παιδείας. Σε ερώτηση ότι υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία απάντησε ότι σύντομα η χώρα θα έβγαινε από την κρίση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το