Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις του Brussels Group

the roots web banners 06

Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις του Brussels Group
20.04.2015 | 08:47

Μαραθώνιες οι διαβουλεύσεις του Brussels Group

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Έως αργά τη νύχτα της Κυριακής συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις του Brussels Group με την ελληνική αντιπροσωπεία οικονομικών εμπειρογνωμόνων.

Η ημέρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα «φορτωμένη», αφού η συνάντηση ξεκίνησε στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) και συνεχίστηκε με μόνο μικρά διαλείμματα, για γεύμα και δείπνο, που προσφέρθηκαν επί τόπου, από την αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στις 22:30 είχαν μια μικρή διακοπή για επιδόρπιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις της Κυριακής ήταν αφιερωμένες στα εργασιακά θέματα.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα της συνάντησης, η οποία χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς κύκλους «παραγωγική», αποφασίσθηκε η σύγκλιση του Euroworking Group την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου.

Στόχος των συναντήσεων είναι η άμβλυνση των διαφορών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Κατά τη χθεσινή, περίπου εξάωρη συνάντηση, συζητήθηκαν κυρίως δημοσιονομικά και μακροοικονομικά θέματα.

Οι συζητήσεις εκτιμάται ότι θα συνεχισθούν έως και την Τρίτη, παραμονή του έκτακτου Euroworking Group.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel