Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητούνται από την Ευρωβουλή

banner roots

Μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητούνται από την Ευρωβουλή
14.04.2015 | 17:50

Μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητούνται από την Ευρωβουλή

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος προσφύγων που καθημερινά κατακλύζουν την Ελλάδα ζήτησε με σημερινή του Ερώτηση στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «οι πόλεμοι σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική δημιουργούν τεράστια κύματα προσφύγων που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στην Ε.Ε.

Έτσι αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των προσφύγων που εισέρχονται παράνομα στη Ελληνική Επικράτεια  και οι οποίοι λόγω του Κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ παραμένουν παρά τη θέλησή τους στην Ελλάδα που έτσι μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών ενώ ταυτόχρονα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα αυξημένα βάρη φιλοξενίας των προσφύγων».

Μάλιστα, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς «το Φεβρουάριο-Μάρτιο 2015 είχαμε 10.762  νέες εισόδους προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.  Στη Λέσβο είχαμε 742 αφίξεις τον Ιανουάριο, 1.035 τον Φεβρουάριο,  3.403 τον Μάρτιο. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις  κυβερνητικού στελέχους εκτιμάται ότι το 2015 θα εισέλθουν στην Ελλάδα συνολικά 100.000 πρόσφυγες. Έτσι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει νέα Λαμπεντούζα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι «πρέπει στο όνομα της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης να καταργηθεί ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ και να γίνει κατανομή των προσφύγων (αλλά και των παράνομων μεταναστών που επίσης κατακλύζουν την Ελλάδα) μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. με βάση την έκταση, τον πληθυσμό και το ΑΕΠ τους, λαμβάνοντας υπόψη και τα ποσοστά ανεργίας κάθε χώρας».

Για το λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη μέτρων  σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το  παραπάνω αυξανόμενο προσφυγικό ρεύμα.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για δίκαιη κατανομή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το