Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σιγή ασυρμάτου στο ΔΝΤ - «Χάσμα» με την Αθήνα
Σιγή ασυρμάτου στο ΔΝΤ - «Χάσμα» με την Αθήνα
01.04.2015 | 08:31

Σιγή ασυρμάτου στο ΔΝΤ - «Χάσμα» με την Αθήνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Σιγή ιχθύος» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις αρνητικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες και την αποτυχία συμφωνίας μεταξύ των δανειστών και των ελληνικών αρχών.

Δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση, ούτε έχει γίνει ενημέρωση για τις σημερινές εξελίξεις. Ο επικεφαλής της Αποστολής Ρίσι Γκογιάλ επιστρέφει απόψε στην Ουάσιγκτον για να ενημερώσει την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, τον κ. Πολ Τόμσεν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που ασχολείται με την Ελλάδα

Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπήρξε συμφωνία, τόνισαν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια, αλλά εδώ στην Ουάσιγκτον δεν νομίζουν ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία». Αντίθετα υποστηρίζουν ότι «οι διαφορές είναι μεγάλες, και σε μερικά θέματα αξεπέραστες».

Βεβαίως, τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, οι δανειστές βασικά ζητούν από την Αθήνα «να κάνει τον συμβιβασμό διότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και χάνεται πολύτιμος χρόνος». Τονίστηκε πως χωρίς συμβιβασμό, δεν θα προχωρήσουν οι συζητήσεις με θετικό τρόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Ταμείο θα παραμείνει πιστό στο Καταστατικό του και δεν θα κάνει εκπτώσεις. Ετσι, για να εκταμιευθεί έστω και ένα ευρώ πρέπει να γίνει επιθεώρηση, και όταν στο ΔΝΤ ομιλούν για επιθεώρηση εννοούν κανονική επιθεώρηση.

Επίσης θυμίζουν ότι όλες οι επιθεωρήσεις, όλες οι επισκέψεις, ακόμα και στη Γερμανία, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, γίνονται από τα κλιμάκια του Ταμείου στα υπουργεία των χωρών, και στις κυβερνητικές υπηρεσίες. Δεν γίνονται στα ξενοδοχεία. Εάν η ελληνική κυβέρνηση καλέσει το Ταμείο για επιθεώρηση, ο κ. Γκογιάλ και η ομάδα του πρέπει να έχουν πρόσβαση στα υπουργεία και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τέλος οι δανειστές εκφράζουν παράπονα ότι οι υπουργοί δεν δίνουν όλα τα στοιχεία που ζητούν τα μέλη των τεχνικών επιτροπών, και αυτό εμποδίζει τη γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών του.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018