Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Άνω κάτω η Βουλή | Αναλυτικά τι ειπώθηκε

the roots web banners 06

Άνω κάτω η Βουλή | Αναλυτικά τι ειπώθηκε
31.03.2015 | 09:13

Άνω κάτω η Βουλή | Αναλυτικά τι ειπώθηκε

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες στη Βουλή, απρόσμενα, με αφορμή μια έκφραση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Και συνεχίστηκε λόγω της επιμονής της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να σχολιάζει τις τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης αλλά και την απόφασή της να δώσει το λόγο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο για να απαντήσει επί προσωπικού

Οι διάλογοι έχουν ως εξής:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:... Όμως, φτάσατε και σε σημείο να θίγετε και ανθρώπους που δεν θα έπρεπε και είναι ντροπή σας. Μιλήσατε για δικό μου συνεργάτη. Ναι. Επειδή εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής, θα σας πω ευθέως.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
Σας αρέσει η τεθλασμένη; Σας αρέσει να εννοείτε και να μην το λέτε; Σας αρέσει αυτό;

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: Αντιφεμινιστικό ήταν αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Μην υποτιμάτε τις γυναίκες πάντως.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Σεξιστικό ήταν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αν το θεωρείτε σεξιστικό, το παίρνω πίσω. Όμως, επειδή -εν πάση περιπτώσει- μου αρέσει η ευθεία γραμμή, εγώ θα πω μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησή του η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε μεταξύ άλλων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Ο κύριος Πρωθυπουργός είχε στη διάθεσή του δέκα λεπτά και μίλησε είκοσι δύο. Ο κύριος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε στη διάθεσή του πέντε λεπτά και μίλησε είκοσι έξι λεπτά και σαράντα επτά δευτερόλεπτα.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Θέλω να πω ότι σε αυτήν την Αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξανακουστούν.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο Εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις.
(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Μαθήματα από εσάς δεν παίρνω, κυρία Πρόεδρε. Μαθήματα από σας δεν δέχομαι!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σταματήστε να μας κάνετε παρατηρήσεις, επιτέλους, λες και είστε δασκάλα. Είστε ανάγωγη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Είναι ζήτημα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είστε ανάγωγη!
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Ο κ. Μιχαλολιάκος έχει το λόγο.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κυρία Πρόεδρε, μισό λεπτό. Εγώ και η Νέα Δημοκρατία λογοκρισία στην Βουλή δεν δεχόμαστε... (δεν ακούστηκε)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Ανοίξτε το μικρόφωνο στο κ. Σαμαρά, που αισθάνεται ότι λογοκρίνεται μετά από είκοσι επτά λεπτά.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Λογοκρισία δεν θα δεχτώ, κυρία Πρόεδρε, και δεν δέχομαι. Από το 1977 είμαι σε αυτά τα έδρανα. Αυτή τη συμπεριφορά δεν την έχω δει ποτέ, απ' όλους τους Προέδρους που έχουν περάσει.
Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει, αλλά προσέξτε. Λογοκρισία σε βάρος αυτής της παράταξης, που έχει δώσει τα πάντα για τη δημοκρατία, που έχει δώσει τα πάντα για το ήθος αυτού του Κοινοβουλίου, δεν δεχόμαστε! Τελειωμένα. Δεν δεχόμαστε! Και ό,τι εννοώ, το εννοώ!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντόπουλου): Το λόγο έχει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.
Και ενώ η ένταση φάνηκε ότι στο σημείο εκείνο εκτονώθηκε, επανήλθε λίγο αργότερα, μετά την ολοκλήρωση της δευτερολογίας του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις Κατρούγκαλου και απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο είπε: «Η ανδρεία είναι αρετή και ανδρών και γυναικών και άρα μην παρεξηγείστε κυρία Πρόεδρε».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε εκ νέου την αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ενώ στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να απαντήσει επι προσωπικού.

Η πτέρυγα της ΝΔ θεώρησε ότι η διαδικασία δεν επιτρέπει να δοθεί ο λόγος σε υπουργό και αντέδρασε με οργή, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αντιδρά και την Πρόεδρο της Βουλής να του απαντά: «προφανώς ο εκνευρισμός σας έχει να κάνει με την δέσμευση του πρωθυπουργού για έρευνα στην λίστα Λαγκάρντ» .

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: «δεν σας επιτρέπω και είναι η τελευταία φορά που δεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά».

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: καθίστε κάτω κ. Σαμαρά. Θα μιλήσει ο κ. Κατρούγκαλος και μετά εσείς

Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ντροπή σου

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω και μην απειλείτε το προεδρείο...
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ:...

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καθίστε κάτω κ. Μεϊμαράκη

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ: αποχωρώ για λόγους διαμαρτυρίας και παραβίασης του ΚτΒ.

Να σημειωθεί ότι, αποχώρησε λίγο πριν τις 12 το βράδυ από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία έπειτα από την απόφαση της Προέδρου της Βουλής να δώσει το λόγο, επί προσωπικού, στον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Πηγή: thepaper.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel