Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μαξίμου: Κατ' αρχήν συμφωνία στις Βρυξέλλες

banner roots

Μαξίμου: Κατ' αρχήν συμφωνία στις Βρυξέλλες
30.03.2015 | 08:53

Μαξίμου: Κατ' αρχήν συμφωνία στις Βρυξέλλες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο Brussels Group υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία, ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή, να μην πληρώνουν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» αλλά και οι «έχοντες και κατέχοντες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το Σάββατο η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.

Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%.

Υπογραμμίζουν ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων, που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι «δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση».

Μετά το καθολικό Πάσχα το Eurogroup

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και προχωρούν, ενώ η πρώτη ημερομηνία σταθμός είναι η Τετάρτη οπότε και θα πρέπει να συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

Είναι πιθανότερο, αναφέρουν, να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα, δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel