Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου καταγγέλλει

the roots web banners 06

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου καταγγέλλει
24.03.2015 | 09:09

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου καταγγέλλει

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε, εχθές αργά, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου, μετά τη ματαίωση προγραμματισμένης εκδήλωσης λόγω της παρεμποδίσεις εισόδου προσκεκλημένων, ομιλητών και κοινού από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο Λέσβιον, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα "Τη μεταναστευτική πολιτική στη Ελλάδα", με σκοπό να παρεμποδίσει την είσοδο των προσκεκλημένων ομιλητών και του κοινού.

Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες της συγκεκριμένης ομάδας να προκαλέσει ένταση, μέσω προκλητικών φραστικών επιθέσεων, η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θέλοντας να επικρατήσει σύνεση και ηρεμία, αποφάσισε ως οργανωτική αρχή τη ματαίωση της εκδήλωσης.

Εν έτει 2015, το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι δυνατόν όπως αποστερηθεί από μία πολύ μικρή ομάδα ατόμων. Αυτοί που επικαλούνται τη δημοκρατία και τις αρχές της, εκείνοι ήταν που τις καταπάτησαν πρώτοι με τον πλέον προφανή τρόπο.

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου δεν πρόκειται μα δειλιάσει απέναντι σε τέτοιου είδους καταδικαστέες και αντιδημοκρατικές κινήσεις, οι οποίες μόνο ως υποκριτικές μπορούν να εκληφθούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν ώστε να εκφράσουν τις θέσεις τους σχετικά με τη θεματική της ημερίδας, το οποίο και αρνήθηκαν.

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου θα συνεχίσει τις δράσεις και τις παρεμβάσεις της, στη βάση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ελευθερίας του λόγου.

Κλείνοντας διερωτάται κανείς, ποιος διαφυλάσσει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα; Μπορεί κάποιος; Τα συμπεράσματα δικά σας...»

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel