Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση

the roots web banners 06

Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση
20.03.2015 | 08:36

Μέρκελ: Εκταμίευση μετά τη θετική αξιολόγηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Η Ελλάδα υποσχέθηκε να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την παράταση της δανειακής της σύμβασης και να αποστείλει έναν ολοκληρωμένο, λεπτομερειακό κατάλογο μεταρρυθμίσεων στους εταίρους τους στην ευρωζώνη μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για να αξιολογήσουν τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Ελλάδα. Η Αγκελα Μέρκελ απέφυγε να προσδιορίσει την ημερομηνία της ενδεχόμενης εκταμίευσης νέας δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη θετική αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων.

«Είχαμε μια ήρεμη και συλλογική συζήτηση», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

«Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης δεσμευτήκαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή του προγράμματος και η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επιδείξει πλήρη υπευθυνότητα ως προς τις μεταρρυθμίσεις», είπε. Η Μέρκελ γνωστοποίησε πως τις επόμενες μέρες η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει μια ολοκληρωμένη λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως ο Ελληνας πρωθυπουργός διευκρίνισε πως οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των θεσμών θα διενεργούνται στις Βρυξέλλες.

«Δεν πρόκειται για έναν πρώτο κατάλογο, αλλά για μια ολοκληρωμένη λίστα με μεταρρυθμίσεις», τόνισε η Μέρκελ, κάνοντας λόγο για προσωπική δέσμευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού να στείλει άμεσα τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Όσον αφορά την εκταμίευση οικονομικής δόσης, η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει στη βάση της αξιολόγησης και θετικής αποτίμησης του προγράμματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της και να επιταχύνει την διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας για να επιτύχει την εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας.

"Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν, να αξιολογηθούν... ώστε να είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας", είπε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την επταμερή συνάντηση. "Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", επέμεινε ο ίδιος.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel