Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου

banner roots

Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου
29.11.2012 | 02:32

Αθώοι οι τρεις εργαζόμενοι για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρόξενου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Επιπλέον απήλλαξε τον εκπαιδευτικό από την κατηγορία της απείθειας, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε εγκληματολογική σήμανση.



Απολογούμενοι, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να βιαιοπραγήσουν εναντίον του Γερμανού διπλωμάτη.

Τόνισαν δε ότι η παρουσία τους στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, για την αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Γερμανούς.

«Θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για τον Φούχτελ. Προέταξα το χέρι μου και φώναξα 'φύγε από ‘δω'», είπε ο εκ των κατηγορουμένων, 47χρονος υπάλληλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο 39χρονος συνάδελφός του στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου τόνισε: «Δεν έχω να ζήσω. Μας διώχνουν από τη δουλειά μας».

Για προκατασκευασμένη και στοχοποιημένη σύλληψη έκανε λόγο ο 53χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψή του, έξω από το σχολείο όπου διδάσκει.

«Θα είμαι στους δρόμους για να διεκδικώ με συλλογικούς αγώνες τα δικαιώματά μου», σημείωσε, εισπράττοντας το χειροκρότημα του κατάμεστου ακροατηρίου.

Προηγουμένως, αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε, με βάση την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού από το επεισόδιο, τη συμμετοχή των τριών κατηγορουμένων στο περιστατικό. Μάλιστα, το σχετικό υλικό εξετάστηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγγελέας της έδρας, Λ.Πούλιου, η οποία κατά την αγόρευσή της, έδειξε κατανόηση «για την αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», αλλά, όπως είπε, οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις».

«Εάν εμείς σαν Δικαιοσύνη, αφήσουμε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, να εκτροχιάζονται οι καταστάσεις, θα φτάσουμε σε πολύ πιο έκνομες ενέργειες», πρόσθεσε. Πρότεινε δε την ενοχή των κατηγορουμένων για συγκεκριμένα αδικήματα.

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς συνάδελφοί τους, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και φορέων, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ξέσπασαν σε ζητωκραυγές.

Τα μέτρα της Αστυνομίας εντός και εκτός δικαστηρίων ήταν ισχυρά, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν.Βαλεργάκη, που κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας διαμαρτυρήθηκε στο δικαστήριο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το