Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνάντηση με τον Γιούνκερ ζήτησε ο πρωθυπουργός

banner roots

Συνάντηση με τον Γιούνκερ ζήτησε ο πρωθυπουργός
06.03.2015 | 09:09

Συνάντηση με τον Γιούνκερ ζήτησε ο πρωθυπουργός

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ρευστότητας 1,1 τρισ. ευρώ, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής SZ, ωστόσο αυτή δεν έγινε δεκτή.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον κ. Γιούνκερ και του ζήτησε να συναντηθούν ακόμη και εντός της ημέρας, ωστόσο ο δεύτερος δήλωσε πως θέλει να περιμένει το Eurogroup της Δευτέρας, όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε πως οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες.

Μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι το απόγευμα της Πέμπτης, κύκλοι του Μαξίμου δήλωναν πως η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Αιχμές Δραγασάκη για μη τήρηση των συμφωνιών

"Πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της ΕΚΤ" επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1.

Υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται, όμως, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πως στην απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

"Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης. Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας, σημείωσε και χαρακτήρισε θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Ενημέρωση από Στουρνάρα

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές. Κατά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, για την απόφαση της ΕΚΤ.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το