Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κοντονής: "Κανονικά, αλλά χωρίς κόσμο το πρωτάθλημα"

banner roots

Κοντονής: "Κανονικά, αλλά χωρίς κόσμο το πρωτάθλημα"
04.03.2015 | 18:39

Κοντονής: "Κανονικά, αλλά χωρίς κόσμο το πρωτάθλημα"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τους φορείς του ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε πως η επόμενη αγωνιστική της Super League θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, με γνώμονα την πάταξη της βίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αφορά μόνο τα παιχνίδια της Super League και όχι αυτά του κυπέλλου, κάτι που σημαίνει ότι το ΑΕΚ- Ολυμπιακός για τα προημιτελικά της διοργάνωσης στις 11 Μαρτίου, θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο.

Όπως υποστήριξε μάλιστα ο υφυπουργός, το παιχνίδι αυτό θα είναι μια πρόβα για τα μέτρα τα οποία προσανατολίζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της βίας.

Αναλυτικά δήλωσε:

"Είχαμε σήμερα μια μακρά συζήτηση και είμαι σε θέση να σας πω ότι από αύριο υπάρχει ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση και την πάταξη της βίας. Ελπίζω να τηρηθεί σημείο προς σημείο. Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ότι οι αγώνες αυτή την αγωνιστική θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και αυτή την απόφαση θα την επανεξετάσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στον οδικό χάρτη που αναφέρθηκε, ξεκαθάρισε: "Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη βίας, κάποια που θα πρέπει να εφαρμοστούν αύριο και άλλα από τη νέα χρονιά γιατί χρειάζονται αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Τα άμεσα μέτρα είναι η άμεση διακοπή αγώνων σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια, τα χρηματικά πρόστιμα και η αφαίρεση των βαθμών. Για τα δύο τελευταία, ωστόσο, απαιτείται άμεση διόρθωση των πειθαρχικών κωδίκων. Για την επόμενη περίοδο βασικό μέτρο είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για την αντιμετώπιση της βίας και της φοροδιαφυγής.

Κανένας αγώνας δεν θα γίνει σε γήπεδο που δεν υπάρχουν αυτά τα μέσα με τα οποία εξοπλίζεται η πολιτεία και οι διοργανώτριες αρχές. Ελπίζουμε αυτά τα μέτρα που αποφασίσαμε, όπως και άλλα, π.χ. με τις αναρτήσεις πανό, να συνειδητοποιήσουν όλοι οι φίλαθλοι πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως προχωράμε με σοβαρότητα, σύνεση και προπαντός με αποφασιστικότητα. Να ξέρει ο κάθε πατέρας όταν το παιδί του πηγαίνει στο γήπεδο δεν θα βρει το παιδί του σε νεκροτομείο, στο νοσοκομείο ή στο τμήμα".

Ερωτηθείς αν τα μέτρα ισχύουν και για τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, απάντησε: "Η απόφαση αφορά τη Super League. Για τους αγώνες του Κυπέλλου δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση για οποιαδήποτε απαγόρευση. Όμως και γι' αυτόν τον αγώνα θα ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν απόψε. Να περιμένετε οδηγίες που θα λάβουν από την ΕΠΟ όλοι οι διαιτητές προς αυτή την κατεύθυνση. Θα έχω μια σειρά επαφών για τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Θα λάβουμε όλα τα μέτρα, το Υπουργείο μας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και αυτό της Προστασίας του Πολίτη. Ελπίζω ό,τι έχει συμβεί να παραδειγματίσει τους πάντες".

Σχετικά με τη στάση των παραγόντων, είπε: "Δεν θέλω να κρίνω ανθρώπους. Κρίνω τη συνολική στάση των διοργανωτριών αρχών σε όλα τα πρωταθλήματα. Ελπίζουμε όλοι να λειτουργήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολλών".

Αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με την UEFA, είπε: "Θα θέσει η κυβέρνηση το σχέδιό της υπόψη της διεθνούς ομοσπονδίας, θα ακούσουμε τις σκέψεις τους και πιστεύω πως θα έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την πάταξη της βίας".

Οι δηλώσεις των φορέων του ποδοσφαίρου

Πριν την τοποθέτηση Κοντονή, είχαν προηγηθεί δηλώσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν ανέμεναν να ανακοινώσει τα μέτρα της κυβέρνησης αμέσως ο υφυπουργός, τονίζοντας πως σχετική ενημέρωση θα υπάρχει από την Πέμπτη, κάτι που τελικά δεν ίσχυσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Μποροβήλος (πρόεδρος Σούπερ Λιγκ):

"Θα ανακοινώσει ο κ. υπουργός την απόφασή του. Όποια στιγμή κρίνει κι αφού συνεργαστεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προφανώς και με τον πρωθυπουργό, θα ανακοινώσει την απόφασή του. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ζήτησε άμεσα μέτρα για τη χρονιά και την τροποποίηση των κανονισμών. Θα δοθούν και οι κατάλληλες οδηγίες και στους διαιτητές, ώστε αν έχουμε συγκεκριμένα περιστατικά να έχουμε διακοπή αγώνα.

Καλώ τους φιλάθλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί τα νέα μέτρα θα έχουν επιπτώσεις για τις ομάδες. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή γήπεδα. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον υπουργό. Δεν τελειώνουν όλα σε μια δίωρη σύσκεψη, ούτε σε δύο επισκέψεις στον υπουργό.

Ο υπουργός είναι ανοιχτός και θέλει να εργαστεί μαζί μας ώστε να έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αγωνιστικές είναι και πιο επικίνδυνες. Το πρώτιστο θέμα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η βία, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τα άλλα προβλήματα του ποδοσφαίρου".

Γκιρτζίκης (πρόεδρος ΕΠΟ):

"Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο κ. Υπουργός θα πει αυτό που είναι να πει την Πέμπτη το πρωί. Θα πει εκείνος αυτό που θα αποφασίσει. Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση μαζί του, αναλύσαμε πάρα πολλά θέματα που θα τεθούν σε ισχύ κάποια τις αμέσως επόμενες μέρες και κάποια άλλα στο τέλος της περιόδου. Νομίζω πως είμαστε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας, που είναι και το ζητούμενο. Όλα όσα ελέχθησαν στηρίζονται στη λογική να μη συμβούν ξανά αυτά που συνέβησαν σε αγώνες".

Καλογιάννης (πρόεδρος Φούτμπολ Λιγκ):

"Μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για το πρόβλημα της βίας. Το τι θα αποφασιστεί είναι θέμα του υπουργού. Δεν έχουμε λάβει κάποια διαβεβαίωση για το τι θα συμβεί. Τα μέτρα που θα ληφθούν για να τελειώσει ομαλά αυτό το πρωτάθλημα, θα τα ανακοινώσει η ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το μόνο που έχω να πω στους φιλάθλους είναι να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, ειδάλλως δεν θα ξαναδούμε πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Θα είναι για το καλό όλων τα μέτρα αυτά, για το καλό των φιλάθλων και των ομάδων. Οι παράγοντες έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και είμαι σίγουρος πως από εδώ και πέρα θα έχουμε αποτελέσματα"

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το