Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τέλος στα ρουσφέτια για τις μεταθέσεις στρατιωτών

banner roots

Τέλος στα ρουσφέτια για τις μεταθέσεις στρατιωτών
14.02.2015 | 00:20

Τέλος στα ρουσφέτια για τις μεταθέσεις στρατιωτών

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι η πρώτη επίσημη προσκεκλημένη της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστοποίησαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος και ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας. Απόντος του υπουργού Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, οι κ. Ησυχος και Τόσκας ανακοίνωσαν το τέλος του ρουσφετιού στις τοποθετήσεις και μετακινήσεις στρατευσίμων.

Οπως είπαν, ήδη καταρτίζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με διαφανή οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, που θα στηρίζει τους προερχομένους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι μεταθέσεις θα δίνονται με βάση τα κριτήρια αυτά. Τόνισαν, μάλιστα, ότι ενισχυμένο ρόλο ελέγχου τήρησης της διαδικασίας αυτής θα έχει η Διαρκής Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

Εκτενή αναφορά έκαναν στην προσπάθεια αναβάθμισης της πολεμικής βιομηχανίας, για την οποία ανέφεραν ότι διαθέτει εξοπλισμό και τεχνογνωσία, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την εξέλιξή της. Μίλησαν, επίσης, για την ανάγκη μιας συνολικής προσπάθειας αλλαγής της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε «το δικό μας μοντέλο να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες άμυνας της χώρας» και, με βάση αυτό, θα γίνει συζήτηση για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στη στρατιωτική θητεία.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel