Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Προσλήψεις μόνιμων γιατρών

the roots web banners 06

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών
09.02.2015 | 09:06

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Για προσλήψεις γιατρών για τα νοσοκομεία και το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) δεσμεύεται ο υπουργός Υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε τα εξής:

Προχωρεί με ταχύτατο ρυθμό η ολοκλήρωση πρόσληψης 717 μόνιμων γιατρών (εκκρεμούν από το 2007), ενώ θα προσληφθούν άλλοι 300 επικουρικοί γιατροί για κάλυψη κενών σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Διερευνάται η δυνατότητα πρόσληψης με ταχείες διαδικασίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την επαναλειτουργία των κλειστών θέσεων εντατικής θεραπείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για την επαναπρόσληψη 2.499 γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές του ΠΕΔΥ. Για τους εν λόγω γιατρούς εκκρεμεί η διευθέτηση της εργασιακής σχέσης με την οποία θα επαναπροσληφθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου θα τεθεί το θέμα της συνολικής αναδιάρθρωσης και στελέχωσης του ΕΣΥ. Εως το τέλος Μαρτίου, θα συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των υπερβάσεων στο ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών, για το οποίο η χώρα μας καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το