Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Προγραμματικές: Ο Τσίπρας λύγισε από συγκίνηση

banner roots

Προγραμματικές: Ο Τσίπρας λύγισε από συγκίνηση
09.02.2015 | 08:49

Προγραμματικές: Ο Τσίπρας λύγισε από συγκίνηση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με τη φωνή του να σπάει, τα μάτια του να βουρκώνουν και τη ροή του λόγου του να αλλάζει τόνο, έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιλαμβανόμενος το βάρος της Ιστορίας, εμφανώς καταπονημένος από το φόρτο εργασίας και το βαρύ άγχος των προηγούμενων ημερών, γεμάτος αγωνία για τα μελλούμενα, ο πρωθυπουργός κατέληξε στην ομιλία του με αρκετή δόση λυρισμού και με συγκινησιακή φόρτιση σε βαθμό δακρύων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησαν παρατεταμένα τον πρωθυπουργό, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία καλώντας τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, για "να δώσουμε μαζί τη μάχη για την πατρίδα μας, για να κερδίσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια".

Πώς έκλεισε την ομιλία

"Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών την τελευταία λέξη και σφραγίδα έβαλε ο ελληνικός λαός. Δεν έκανε ανάθεση ευθύνης, έκανε κατάθεση ψυχής. Δεν εξουσιοδότησε κανέναν. Πήρε την τύχη στα χέρια του. Δεν καταψήφισε. Τίμησε τις προηγούμενες γενιές που αντιστάθηκαν και ανάστησαν αυτόν τον τόπο και αποταμίευσε ελπίδα για τις γενιές που έρχονται.

Δεν αψήφησε απλά τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, όρθωσε το ανάστημά του, διεκδίκησε υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Σε αυτόν το λαό αξίζει μόνο σεβασμός. Του αξίζει να περπατά περήφανος. Του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Στην τιμή, την ιστορία και τον πολιτισμό, που κουβαλά αυτός ο λαός στις αποσκευές του, εμείς μόνο η θέλησή του και τίποτε παραπάνω μπορούμε να είμαστε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Αυτά είναι για εμάς ιερές και αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε. Γι' αυτό θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους δικαιώνοντας τα οράματα, τις αξίες, τους αγώνες, τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σας καλώ να δώσετε ψήφος εμπιστοσύνης, να δώσουμε μαζί τη μάχη για την πατρίδα μας, για να κερδίσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί".

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel