Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μετονομάζεται και αλλάζει μορφή και δραστηριότητα το ΤΑΙΠΕΔ
Μετονομάζεται και αλλάζει μορφή και δραστηριότητα το ΤΑΙΠΕΔ
06.02.2015 | 14:51

Μετονομάζεται και αλλάζει μορφή και δραστηριότητα το ΤΑΙΠΕΔ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αλλαγές στη μορφή και τη δραστηριότητα του ΤΑΙΠΕΔ και μετονομασία του σε Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις συνεννοήσεις με τους Ευρωπαίους.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε δημοσιεύματα περί ανάκλησης των παραιτήσεων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνοντας ότι «η αλήθεια είναι πως τους ζητήθηκε να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Διάστημα αρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν κατά κύριο λόγο στις ημερομηνίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες σήμερα ''τρέχουν''».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει ότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου θα τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ γενικός γραμματέας που θα αναλάβει την πολιτική εποπτεία του Ταμείου, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο του διαδόχου σχήματος εκτελεστικό μέλος της επιλογής της νέας κυβέρνησης.

Επίσης το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα μετονομαστεί σε Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και αναμένεται να απορροφήσει τόσο την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (100% θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ) όπως όμως και την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο.

Πάντως μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο συνεχίζονται οι παρατάσεις στους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη και στους οποίους περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ακίνητο των 915 στρεμμάτων που προορίζεται για γήπεδο γκολφ στη θέση Μετόχι Σταυρονικήτα της Χαλκιδικής καθώς και το Ξενία Θάσου.

Αν και για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων πηγές του υπουργείου Οικονομικών παρέπεμπαν στις προγραμματικές δηλώσεις, σύμφωνα το Reuters η Ελλάδα δεν σχεδιάζει να αναιρέσει τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά μόνο θα επαναξιολογήσει τις κρατικές αποεπενδύσεις που ήταν στο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Δεν θα ακυρώσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπενθυμίζει το Reuters, είχε σχεδιάσει να πουλήσει ποσοστά σε εταιρείες που συμπεριλαμβάνουν τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018