Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το bullying στην Λέσβο με τον 9χρόνο

banner roots

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το bullying στην Λέσβο με τον 9χρόνο
30.01.2015 | 08:38

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το bullying στην Λέσβο με τον 9χρόνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Άμεση προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να διερευνηθεί αν πράγματι ομάδα 12χρονων δεν άφηναν τον 9χρονο να κατέβει από μπασκέτα. 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε σήμερα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου την διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας, αναφορικά με το πρωτοφανές επεισόδιο σχολικής βίας σε Δημοτικό της Λέσβου με πρωταγωνιστή τον 9χρόνο ανήλικο Ταξιάρχη.

Ένα αγοράκι, ορφανό από πάτερα, έζησε τη φρίκη του bullying, όταν δυο μεγαλύτεροι συμμαθητές του το άφησαν να κρέμεται στην μπασκέτα στο προαυλίου του σχολείου τους με αποτέλεσμα να πέσει και να υποστεί κάταγμα στα χέρια του.

Τα παιδιά είχαν πάρει εντολή από το γυμναστή να σηκώσουν το συμμαθητή τους, προκειμένου να κατεβάσει μια μπάλα που είχε σφηνωθεί στην μπασκέτα, σύμφωνα με τη μητέρα του 9χρόνου Ταξιάρχη, Μαρία Χιωτέλλη, η οποία έχει ακόμα τρία παιδιά.

Όμως, ο γυμναστής έφυγε και τα άλλα παιδιά τα οποία ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, άφησαν κρεμασμένο τον Ταξιάρχη, ο οποίος φοβισμένος φώναζε και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν μέχρι που έπεσε με δύναμη στο έδαφος. Τελικά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Όπως είπε ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου Μυτιλήνης Βασίλης Μουζάλας, την περασμένη Πέμπτη «μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο μας και ο γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία, αφού έκανε όλες τις απεικονιστικές εξετάσεις, διαπίστωσε ότι είχε κατάγματα και στα δυο χέρια. Όπως μας είπαν ήταν δυο ''νταήδες'' στο σχολείο. Κρίμα».

Τώρα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και ζήτησε να διερευνηθεί πλήρως εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.

Πάντως, η μητέρα του 9χρόνου έχει δηλώσει ότι θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά.

Έρευνα διεξάγει και το υπουργείο Παιδείας

Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου,όπου σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα φέρεται να κρεμάστηκε στην μπασκέτα του σχολείου το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα πως με εντολή της νέας πολιτικής ηγεσίας επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το