Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στις 10.30 το πρώτο υπουργικό της νέας κυβέρνησης
Στις 10.30 το πρώτο υπουργικό της νέας κυβέρνησης
28.01.2015 | 09:01

Στις 10.30 το πρώτο υπουργικό της νέας κυβέρνησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, στη Βουλή.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

Εν τω μεταξύ ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια, εξέφρασαν χθες κυβερνητικές πηγές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που όπως ανέφεραν οφείλεται στην λεπτομερή προετοιμασία που είχε προηγηθεί αρκετό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα φωνα με τους ίδιους κύκλους οι δεσμεύσεις τηρήθηκαν και έτσι σχηματίστηκε κυβέρνηση με 10 αντί 18 υπουργεία, με 13 υπουργούς αντί 19 και με 5 υφυπουργούς αντί για 20.

Αυτό το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα «που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια, το κάναμε σε μια μέρα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους.

Έτσι, προσθέτουν, διαμορφώθηκε ένα 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το οποίο θα συγκροτούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι 13 υπουργοί.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018