Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

banner roots

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων
07.01.2015 | 16:44

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ενώ την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους, τα μαγαζιά θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.

Βάσει νόμου, το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας για τις Κυριακές καθορίζεται από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, ενώ για την Κυριακή 18 Ιανουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει στα μέλη του να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- να προσέξουν τα εξής: πρώτον, η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων μετά την έκπτωση, είναι υποχρεωτική. Δεύτερον, η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Τρίτον, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Σε διαφορετική περίπτωση, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το