Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Άρωμα Ελλάδας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που «έστρωσαν» οι ομογενείς στο Μόντρεαλ

the roots web banners 06

Άρωμα Ελλάδας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που «έστρωσαν» οι ομογενείς στο Μόντρεαλ
26.12.2014 | 19:01

Άρωμα Ελλάδας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που «έστρωσαν» οι ομογενείς στο Μόντρεαλ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Με συγκίνηση και λαμπρότητα γιόρτασαν οι ομογενείς τα Χριστούγεννα στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η ελληνική κοινότητα μείζονος Μόντρεαλ προσέφερε δωρεάν χριστουγεννιάτικο γεύμα στους Έλληνες, ενώ οι πιστοί παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στους Ελληνορθόδοξους ναούς των μητροπόλεων του Ελληνισμού, ακολουθώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα της πατρίδας.

Εθελοντές στο παραδοσιακό γεύμα που ετοιμάστηκε για τους ομογενείς ήταν παιδιά και μεγάλοι, οι οποίοι μαγείρεψαν με αγάπη και νοσταλγία τις ελληνικές συνταγές που κόσμισαν το τραπέζι.

«Τα μέλη του ΔΣ της ΕΚΜΜ σκεφθήκαμε τη μέρα των Χριστουγέννων να ανοίξουμε την αγκαλιά της Κοινότητας και να υποδεχτούμε με πολλή αγάπη όσους ήθελαν να μοιραστούν ευχές, χαρά και παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με γαλοπούλα και όλα τα γλυκίσματα της Ελληνικής παράδοσης» ανέφερε ο πρόεδρος ΕΚΜΜ, Νικόλας Παγώνης.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος, η οποία σημείωσε: «Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για την οικογένεια και η Κοινότητά μας είναι η μεγάλη μας οικογένεια. Ανοιξε σήμερα την αγκαλιά της να δεχτεί όλους τους Ελληνες, νεοφερμένους και παλαιούς των ημερών».

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για την οικογένεια και η Κοινότητά μας είναι η μεγάλη μας οικογένεια. Ανοιξε σήμερα την αγκαλιά της να δεχτεί όλους τους Ελληνες, νεοφερμένους και παλαιούς των ημερών» δήλωσε η ομογενής δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος.

Ένας από τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος, ήταν ο 8χρονος μαθητής Δημήτρης Ρούσης Καλπίδης, ο οποίος ήταν εθελοντής σερβιτόρος. Μεταξύ άλλων, το μικρό αγόρι είπε ότι η ημέρα της γέννησης του Χριστού είναι μέρα αγάπης και γι' αυτό «πρέπει να προσφέρουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας».
Ήταν μια συγκινητική εκδήλωση αγάπης και γενναιοδωρίας προς τους νεοφερμένους Έλληνες αλλά και προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel