Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης
Η πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης
23.12.2014 | 09:54

Η πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση Νόμου που κατέθεσε για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας είναι άνευ προηγουμένου. Το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας βρέθηκε εξ αρχής στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων ελίτ.

Το καταστροφικό έργο της τρόικας και των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων διευκολύνθηκε από τις διαχρονικές αντι-ασφαλιστικές νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην προ μνημονίων περίοδο, που κινήθηκαν με συνέπεια στον δρόμο της υποβάθμισης και εν τέλει της ιδιωτικοποίησής του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στην εποχή των μνημονίων, συντάξεις πείνας, καταληστευμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, παραμετρικές αλλαγές (αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων κλπ.), που οδηγούν πρακτικά σε αδυναμία πρόσβασης στην πλήρη σύνταξη λόγω και της απορρύθμισης-ακραίας ευελιξίας στην αγορά εργασίας, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου για την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς".

Διαβάστε εδώ την πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018