Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δεν παραπέμπεται ο Αποστολόπουλος | Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη και αντιμέτωπος με την επιτροπή Πόθεν Έσχες
Δεν παραπέμπεται ο Αποστολόπουλος | Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη και αντιμέτωπος με την επιτροπή Πόθεν Έσχες
22.12.2014 | 19:33

Δεν παραπέμπεται ο Αποστολόπουλος | Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη και αντιμέτωπος με την επιτροπή Πόθεν Έσχες

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Ελλάδα

Τέλος έβαλε ο εισαγγελέας στην υπόθεση με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρα δωροδοκίας του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πόρισμά του ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι δεν πείστηκε για τη βασιμότητα των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ, σημειώνει ότι δεν συντρέχει λόγος αύξησης ποινικής δίωξης.

Από το πόρισμα δεν φαίνεται να προκύπτουν έμπρακτες ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για άσκηση ποινικής δίωξης για τη δωροδοκία βουλευτή.

Παράλληλα, ο Παύλος Χαϊκάλης βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιβολή προστίμου και με ποινή φυλάκισης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες μετά τις δηλώσεις του πως έδωσε πριν ένα χρόνο, το ποσό των 5.000 ευρώ στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να παίξει στο χρηματιστήριο.

Η σύγκληση της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής από τον πρόεδρο Γιώργο Καλαντζή αναμένεται εντός της εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να συνεδριάσει και αύριο, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα που προκύπτει από την υπόθεση και να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο έχουν δηλωθεί αυτά χρήματα που ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστηρίζει ότι έδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως από το 2003 απαγορεύεται στους βουλευτές η διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών και αν διαπιστωθεί αγορά μετοχών, θα γίνει εφαρμογή του άρθρου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr, athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018