Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ένα ελληνόπουλο στην πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη

afoi poriazi

Ένα ελληνόπουλο στην πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη
12.11.2014 | 17:42

Ένα ελληνόπουλο στην πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα

Ελληνική «συμμετοχή» έχει το εγχείρημα της πρώτης προσεδάφισης σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, καθώς μεταξύ των τυχερών που την παρακολουθούν ζωντανά είναι ο έλληνας μαθητής της Στ' τάξης δημοτικού, Δημήτρης Γρύλλης.

Ο Δημήτρης Γρύλλης, εκπροσωπώντας το δημοτικό σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, είναι μεταξύ των τυχερών επισκεπτών, καθώς και Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που βρίσκονται στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας και παρακολουθούν το όχημα Philae το οποίο μεταφέρει το διαστημικό σκάφος Rosetta σε μια προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko. Εκεί, η διαστημική συσκευή θα συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

«Ο Δημήτρης είναι ενθουσιασμένος και παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα γίνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγάπη Βαβουράκη, διευθύντρια του δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Από το πρωί οι μαθητές του σχολείου μέσα από τους διαδραστικούς πίνακες που υπάρχουν στις τάξεις, αλλά και γιγαντοοθόνης, παρακολουθούν κατά τη διάρκεια συνδέσεων τα όσα διαδραματίζονται στο διάστημα… «Είναι εμπειρία ζωής για τον Δημήτρη» υπογραμμίζει η κ. Βαβουράκη, συμπληρώνοντας όμως, ότι «όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι ενθουσιασμένοι και συμμετέχουν στη διαδικασία».

Ο μικρός μαθητής συνοδεύεται από τον καθηγητή Φυσικής Σπυρίδωνα Κόσκο και είναι ένα από τα πέντε παιδιά της ομάδας μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής, που κέρδισε το πρώτο βραβείο, σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο με την ονομασία «Ξύπνησε Ροζέτα!» (WakeUp, Rosetta!).

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018