Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό

the roots web banners 06

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό
12.11.2014 | 12:53

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου με πρωταγωνιστή το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα
Εκτός ελέγχου βγήκε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης και όταν ήδη το κλίμα ήταν τεταμένο, έχασε την ψυχραιμία του  σηκώθηκε από τη θέση του και  κινήθηκε προς το μέρος του  Δημοτικού σύμβουλου της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνη Κουμαρά. Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση άλλων δημοτικών συμβούλων ενώ ο "Αδέσμευτος Συνδυασμός Λέσβου" σε σημερινή ανακοίνωσή του κατηγορεί το Δήμαρχο ότι "άρπαξε από το γιακά το δημοτικό σύμβουλο".

Στην ανακοίνωσή του σήμερα ο "Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο" ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση μετά το συμβάν, κάνει λόγο για φασιστική στάση του Δημάρχου. 

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Ως Αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Μυτιλήνης, και εκπροσωπώντας το 43% του Λεσβιακου Λαού, καταγγέλουμε: Την αντιδημοκρατική και φασιστική συμπεριφορά του κ. Γαληνού, η οποία συμπεριφορά, συνοδευόμενη με τραμπουκισμούς και έλλειψη ψυχραιμίας, μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης.
 Ο κ. Γαληνός εξευτέλισε το  αξίωμα του Δημάρχου. Καθ´όλη την διάρκεια της  συνεδρίασης, κατ´επανάληψη, διέκοπτε τους συμβούλους της  αντιπολίτευσης, δεν τους επέτρεπε να ολοκληρώσουν τις ερωτήσεις τους, τους αφαιρούσε τον λόγο με παρεμβάσεις του στον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου, γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις που του έθεταν οι σύμβουλοί μας, και χάνοντας την ψυχραιμία του έφτασε στο σημείο να επιτεθεί, πιάνοντας από τον γιακά, δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας. Ο Δήμαρχος  "ξεγυμνώθηκε" και μας έδειξε την ανικανότητά του στο να διοικήσει και να λειτουργήσει σωστά τον Δήμο.
 Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις απάραδεκτες και αυταρχικές ενέργειες που αντιμετωπίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Του υπενθυμίζουμε ότι έχουμε λάβει εντολή από τον Λεσβιακό Λαό να κάνουμε σωστή
 αντιπολίτευση και ΕΛΕΓΧΟ σε όλες τους τις ενέργειες, είτε τους  αρέσει είτε όχι.
 Άλλωστε από το πρώτο Συμβούλιο είχαμε δεσμευτεί για  μια συνεργασία, με την Δημοτική
Αρχή, με σκοπό την ανάπτυξη του Δήμου μας. Όι πράξεις τους και οι ενέργειές τους θα κριθούν από  τον Λεσβιακό Λαό.
 ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΚΥΡΑΤΖΗΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ"

 

Πηγή: LesvosReport

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το