Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σπυρόπουλος: Παροχές υγείας, ανάλογες με τα ένσημα

the roots web banners 06

Σπυρόπουλος: Παροχές υγείας, ανάλογες με τα ένσημα
12.11.2014 | 09:04

Σπυρόπουλος: Παροχές υγείας, ανάλογες με τα ένσημα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Αίσθηση και ερωτηματικά προκαλεί η τοποθέτηση του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος - μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνδεθούν οι παροχές υγείας που θα λαμβάνει ο ασφαλισμένος από τον αριθμό των ενσήμων που κατάφερε να συγκεντρώσει. 

"Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;", αναρωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος. Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφάλισης αλλά "δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα".

Επίσης, πρότεινε μετατροπή ταμείων κύριας ασφάλισης (όπως ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Νομικών) σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού και μετεξέλιξης των Επικουρικών Ταμείων, αλλά και των Ταμείων Εφάπαξ σε επαγγελματικά Ταμεία.

Σημείωσε ότι "οι οι υφιστάμενοι παραμετρικοί όροι για το ύψος των κύριων συντάξεων και το βασικό χρονικό όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη, δεν μπορούν να θιγούν".

Περιέγραψε δε με μελανά χρώματα την κατάσταση των Ταμείων, λέγοντας ότι "έχουμε αγγίξει τα όρια της στοιχειώδους επάρκειας των συντάξεων και των παροχών".Το ασφαλιστικό στους όρους της τρόικαςΣημειώνεται πως το ζήτημα του Ασφαλιστικού έχει τεθεί μετ' επιτάσεως και στο τελεσίγραφο της τρόικας με τους 19 όρους που έφερε στο φως η Καθημερινή. Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητεί αλλαγές σε όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης, απαιτούμενα έτη ασφάλισης και εφαρμογή των διαρθρωτικών οροσήμων που αναφέρονται στο Μνημόνιο, όπως οπεριορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ο εξορθολογισμός του συστήματος της ελάχιστης σύνταξης.

Την ίδια στιγμή ορίζει να διευκολυνθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και καλεί για μείωση μισθών (άρα και εισφορών) με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

"Αποφάσεις ως τις 8 Δεκεμβρίου"

Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

"Συνεχίσαμε την συζήτηση ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, γιατί όπως ξέρετε αναμένουμε την επιστροφή της τρόικας, το κλείσιμο αυτής της συζήτησης και το άνοιγμα της νέας σελίδας. Αρα, κάνουμε, όπως είπαμε και χθες, διπλή δουλειά επί της ουσίας για το μέλλον. Όχι μόνο για το παρόν, για τα τρέχοντα θέματα" δήλωσε.

Σημείωσε ότι η τρόικα θα επιστρέψει "το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα. Ο στόχος είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου".

"Θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες. Γιατί έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία -όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας" πρόσθεσε.

 

Πήγη: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το