Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ασύλλητος μακεδονικός τάφος με πλούσια κτερίσματα

the roots web banners 06

Ασύλλητος μακεδονικός τάφος με πλούσια κτερίσματα
12.11.2014 | 08:25

Ασύλλητος μακεδονικός τάφος με πλούσια κτερίσματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη έλαβε χώρα στη Βεργίνα, σύμφωνα με την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη, που είναι υπεύθυνη αρχαιολόγος στην νεκρόπολη των Αιγών. Πρόκειται για ασύλητο μακεδονικό τάφο με πλούσια κτερίσματα.

Η κ. Κοτταρίδη ενημέρωσε μέσω Facebook για την ανακάλυψη.

Γράφει ότι "στο νεκροταφείο των τύμβων των Αιγών βρέθηκε ένας αρκετά μεγάλος κτιστός τάφος (κιβωτιόσχημος όχι ναόσχημος δηλ. 'μακεδονικός') που μάλιστα είναι ασύλητος, μια ευχάριστη εξαίρεση, αφού η νεκρόπολη των Αιγών λεηλατήθηκε άγρια από τους Γαλάτες μισθοφόρους του Πύρρου το 276 π.Χ... και σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βρίσκουμε αδιατάρακτες ταφές". 

Προσθέτει πως "ο νεκρός είναι ένας άντρας που πέθανε στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (336-323 π.Χ.). Υπάρχει ένα ενδιαφέρον σύνολο ταφικών δώρων που, αν όλα πάνε καλά θα παρουσιαστούν στην πρώτη μεγάλη έκθεση που ετοιμάζουμε για τα εγκαίνια του νέου μουσείου των Αιγών".

Η αρχαιολόγος παραθέτει μάλιστα και φωτογραφίες από τα ευρήματα. Πρόκειται για σκεύος συμποσίου αλλά και - σύμφωνα με πληροφορίες - και ένα χάλκινο επιχρυσωμένο στεφάνι.

 
Πηγή: Nooz.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel