Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές

afoi poriazi

Πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές
11.11.2014 | 09:37

Πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στη διάθεση των μαθητών της Β΄ λυκείου είναι τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το άνοιγμα της Τράπεζας Θεμάτων ζητούσαν επίμονα μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς πέρυσι είχε ανοίξει μόλις τρεις μέρες πριν από τις εξετάσεις, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν προλάβαιναν να τα μελετήσουν προκειμένου να επιλέξουν τα δικά τους θέματα (ο νόμος ορίζει να μοιράζονται τα θέματα κατά 50% από την Τράπεζα και τα υπόλοιπα από τους καθηγητές).

H Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 της Α΄ και Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ και Β΄ τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων καθώς και της Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ.

Ολα τα ζητήματα έχουν τη «φόρμα» με την οποία θα δοθούν στους μαθητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη μορφή των θεμάτων, ενώ τώρα θα έχουν μπροστά τους άφθονο χρόνο για να τα μελετήσουν.

Για τα περισσότερα μαθήματα και κυρίως τα βασικά υπάρχει μεγάλος αριθμός θεμάτων, όπως για παράδειγμα στα αρχαία (420 θέματα) στη Νέα Ελληνική Γλώσσα (232), στην Ιστορία (250), ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Τράπεζα θα εμπλουτίζεται με νέα θέματα για κάθε μάθημα, ώστε ταυτόχρονα οι μαθητές να τα διδάσκονται και μέσα στη σχολική τάξη.

Αξιολόγηση
Η Τράπεζα θα εμπλουτίζεται με νέα θέματα που αποστέλλονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και αξιολογούνται από τις αρμόδιες Επιστημονικές Επιτροπές και για τα μαθήματα της Α΄ λυκείου αλλά και για τη Β' τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου. Αυτό θα συνεχίζεται έως ότου τελικά καλυφθεί πλήρως η διδακτέα-εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις και όλους τους τύπους λυκείου.

Οι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, για τα περισσότερα μαθήματα θα αντλούν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ.

Οσον αφορά τη Β΄ λυκείου, μέχρι το τέλος του μήνα θα ενημερωθούν με ειδική υπουργική απόφαση και για όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν το νέο καθεστώς εισαγωγής στα ΑΕΙ, όπως η κατανομή των τμημάτων ΑΕΙ στα πέντε επιστημονικά πεδία, οι συντελεστές βαρύτητας για τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, η ένταξη των στρατιωτικών και στρατιωτικών σχολών σε επιστημονικά πεδία κ.ά.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018