Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανέστειλε την έκδοσή του ο «Δημοκράτης Μυτιλήνης»

afoi poriazi

Ανέστειλε την έκδοσή του ο «Δημοκράτης Μυτιλήνης»
10.11.2014 | 14:24

Ανέστειλε την έκδοσή του ο «Δημοκράτης Μυτιλήνης»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την αναστολή της έκδοσής της, ανακοίνωσε σήμερα η ημερήσια εφημερίδα "Δημοκράτης Μυτιλήνης". Η εφημερίδα θα έκλεινε το 2015 , 12 χρόνια κυκλοφορίας και είναι το πρώτο  "θύμα" της κρίσης στον έντυπο Τύπο της Μυτιλήνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

"Το πρόβλημά του (του Δημοκράτη Μυτιλήνης) όπως χιλιάδων επιχειρήσεων, είναι οι ανεξόφλητες από μέρους χρεωστών απαιτήσεις και γενικότερα η τακτική της αυτοδιοίκησης, του Δημοσίου, των ιδιωτών πελατών στον τομέα της διαφήμισης και των δημοσιευμάτων, να καθυστερούν πληρωμές σε βάθος χρόνου από 3 μήνες μέχρι και 3 χρόνια ανεξάρτητα αν το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άμεση έκδοση τιμολογίων και πληρωμή του ΦΠΑ εντός τριμήνου.

Αυτή η κατάσταση ήταν μοιραίο να δημιουργήσει αδιέξοδο ρευστότητας" αναφέρει μεταξύ άλλων σε σημείωμά του ο εκδότης της εφημερίδας κ. Δημήτρης Κϊνδερλης.

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από 4 χρόνια περίπου το κλείσιμο της εφημερίδας "Αιολικά Νέα" που ήταν πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Μυτιλήνης, όμως το κλείσιμό της τότε δεν είχε συνδεθεί με την οικονομική κρίση αλλά περισσότερο με εργασιακές διαφορές μεταξύ της εργοδοσίας και των υπαλλήλων, οι οποίες μάλιστα ακόμη βρίσκονται στις δικαστικές αίθουσες.

 

Πηγή: LesvosReport.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018