Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δίωξη σε βάρος 46χρονου για τη διαπόμπευση της 25χρονης από τη Λέσβο

banner roots

Δίωξη σε βάρος 46χρονου για τη διαπόμπευση της 25χρονης από τη Λέσβο
21.10.2014 | 12:35

Δίωξη σε βάρος 46χρονου για τη διαπόμπευση της 25χρονης από τη Λέσβο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος 46χρονου κατοίκου της Μυτιλήνης, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τού «Ε» που αφορούσε στη διαπόμπευση 25χρονης, μέσω ιατρικής της γνωμάτευσης που ο δράστης διασκόρπισε στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, «ο 46χρονος εξέθεσε σε δημόσια θέα αντίγραφο ιατρικού εγγράφου, που αφορούσε 25χρονη ημεδαπή, με συνέπεια να δημιουργηθεί εσφαλμένα η εντύπωση ότι η τελευταία πάσχει από ανίατη λοιμώδη νόσο».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας
Με τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου στο «Ε» το πρωί της Παρασκευής, που έκανε το γύρο της Ελλάδας και απασχόλησε φορείς της Υγείας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ξεκίνησε να ερευνά την υπόθεση, ενώ παράλληλα προκαταρκτική εξέταση με τη διαδικασία του επείγοντος διέταξε και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Στόχος, να δοθεί τέλος στο χωρίς προηγούμενο διαφαινόμενο «κανιβαλισμό» σε βάρος της 25χρονης, για τον οποίο ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή ότι υπεύθυνο ήταν άτομο με το οποίο η 25χρονη συνδεόταν στο παρελθόν και είχε πρόσβαση σε στοιχεία του ιατρικού της φακέλου.

Όπως έγινε γνωστό, το 2010 στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποίησε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, η 25χρονη βρέθηκε θετική στον ιό HPV. Αυτό αναφερόταν στη σχετική ιατρική διάγνωση από ιδιωτικό νοσοκομείο η οποία κατά εκατοντάδες πετάχτηκε σε σοκάκια του κέντρου της πόλης.

Η ίδια η 25χρονη, μιλώντας την επόμενη μέρα στο «Ε», έκανε λόγο για παραβίαση ιατρικού απορρήτου και επεσήμανε ότι «ένα προσωπικό ιατρικό δεδομένο δεν επιτρέπεται να γίνεται φέιγ-βολάν».

Ας σημειωθεί ότι τόσο ο πατέρας της που μένει στη Μυτιλήνη, όσο και η ίδια που πλέον ζει στην Αθήνα, έχουν ζητήσει την ποινική δίωξη του 46χρονου, ο οποίος όσο διαρκούσε το αυτόφωρο κρυβόταν προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

 Οι «Ενεργοί Πολίτες», για τον κανιβαλισμό

«Πέρα από την ποινικά κολάσιμη πλευρά της δημοσίευσης προσωπικών (και δη ιατρικών) δεδομένων ή της διασποράς ψευδών προσωπικών πληροφοριών, η συγκεκριμένη ενέργεια, όποια και αν ήταν τα κίνητρα που την υποκίνησαν, αποτελεί πράξη ακραίας βαρβαρότητας, μηδενικής αξιοπρέπειας και χαώδους έλλειψης σεβασμού στο συνάνθρωπο.Καθένας που αισθάνεται ότι θίγεται από οποιαδήποτε πράξη τρίτων, μπορεί και οφείλει να απευθύνεται στις αρχές αντί να επιλέγει την αυτοδικία, η οποία οδηγεί μαθηματικά σε ζουγκλοποίηση της κοινωνίας. 

Αν και σαφώς η κύρια συνέπεια της εν λόγω πράξης είναι η κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων του ατόμου, δυστυχώς ως παράπλευρη επίπτωση προκύπτει και η ηχηρότατη δυσφήμιση του τόπου μας.Η είδηση έχει ήδη μεταδοθεί από τα περισσότερα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και δεν αποκλείεται η διάδοσή της και εκτός της χώρας.

Οι πολίτες της Λέσβου δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δυσφημιζόμαστε ακόμα και διεθνώς, εξ αιτίας λίγων θερμοκέφαλων ή απολίτιστων μονάδων ανάμεσά μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών».

 

Πηγή: emprosnet.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το