Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Αναπόφευκτο το κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα»

banner roots

«Αναπόφευκτο το κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα»
20.10.2014 | 08:49

«Αναπόφευκτο το κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

"Αναπόφευκτο" θα είναι ένα κρούσμα Έμπολαστη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένης Κρεμαστινού, όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Καθημερινή.

Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» η κ. Τζένη Κρεμαστινού, «η εισαγωγή κρούσματος Εμπολα είναι σχεδόν αναπόφευκτη όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι από τη στιγμή που εμφανιστεί κρούσμα,να περιορίσουμε τη διασπορά».

Αυτό προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρμόδιες αρχές και είναι ενδεικτικό ότι στην Ισπανία, με την επιβεβαίωση ενός κρούσματος χρειάστηκε να εντοπισθούν-εξετασθούν 150 άτομα. «Η μεγάλη επιτήρηση είναι αυτή που καταπονεί το σύστημα, αλλά είναι και ο μόνος τρόπους για να περιορίσουμε το φαινόμενο», σημειώνει η κ. Κρεμαστινού, τονίζοντας ότι χρειάζεται «γρήγορη ανίχνευση και γρήγορη διάγνωση».

Συμπερασματικά, η ίδια επισημαίνει «ο ιός αυτός έχει ταχύτητα εξάπλωσης. Δεν είναι ένας εύκολος ιός. Χρειάζονται πολύ περισσότερα μέτρα τοπικά στις χώρες όπου υπάρχει η επιδημία».

Προς το παρόν, η Ελλάδα έχει λάβει τα μέτρα που συστήνουν ο ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, ενώ ήδη έχει κάνει και ασκήσεις «ετοιμότητας» για τη διαχείριση ενδεχόμενου κρούσματος στο έδαφός της – η πιο πρόσφατη έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, έχουν εκδοθεί οδηγίες διαχείρισης κρούσματος σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς (υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό λιμενικού, αστυνομίας, ένοπλες δυνάμεις),έχουν εκδοθεί οδηγίες προς ταξιδιώτες, έχει ορισθεί εργαστήριο αναφοράς, έχει προετοιμασθεί ειδικός χώρος νοσηλείας ύποπτου κρούσματος στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» και προχωράει η εκπαίδευση στη χρήση του ειδικού εξοπλισμού (στολές) γιατρών και νοσηλευτών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel