Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».
Επίσημη απάντηση από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ωστόσο, σύμφωνα με το Mega, από τα υπουργεία αναφέρεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή σχεδίου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα).Ο μισθός αυτός αντιστοιχεί στο βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα (δεδομένου ότι στις επιχειρήσεις δεν έχουν περικοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας).Αναλογικά, ο βασικός μισθός για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δημόσιο θα είναι 748 ευρώ (από 858 ευρώ), για υπαλλήλους τεχνολογικής εκπαίδευσης 996 ευρώ (από 1.037 ευρώ) και για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 1.070 ευρώ (από 1.092 ευρώ).
Πηγή: ethnos.gr