Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταδικάζει το περιστατικό με τον φορέα του AIDS στη Μυτιλήνη

the roots web banners 06

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταδικάζει το περιστατικό με τον φορέα του AIDS στη Μυτιλήνη
17.10.2014 | 19:08

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας καταδικάζει το περιστατικό με τον φορέα του AIDS στη Μυτιλήνη

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Ελλάδα

Κατακραυγή και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό με τη γυναίκα στη Μυτιλήνη. Υπενθυμίζεται πως άγνωστοι, μοίρασαν φυλλάδια και προχώρησαν σε αφισοκόλληση με την ιατρική γνωμάτευση που αναφέρει πως είναι οροθετική.    

 
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος καταγγέλει το περιστατικό και στέλνει προς τα μέσα την παρακάτω επιστολή:   
 
Η Θετική Φωνή, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, καταδικάζει απερίφραστα το περιστατικό διαπόμπευσης γυναίκας στη Μυτιλήνη μέσω ρατσιστικών φυλλαδίων που μοιράστηκαν από αγνώστους και περιείχαν φωτοτυπημένη ιατρική γνωμάτευση με το ονοματεπώνυμό της και την αναφορά ότι είναι οροθετική.
 
Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από ηθικά αποτρόπαια, η εν λόγω πράξη συνιστά κατάφωρη παραβίαση του ιατρικού απορρήτου και του οφειλόμενου σεβασμού στα προσωπικά δεδομένα και την προσωπικότητα του ατόμου.
 
Για το λόγο αυτό, έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Γαληνό Σπύρο, ο οποίος καταδίκασε απερίφραστα το γεγονός και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας τηρεί την ίδια στάση, καθώς και με την αρμόδια εισαγγελία Μυτιλήνης, από όπου πληροφορηθήκαμε πως έχει ήδη διαταχθεί έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. 
 
Η άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και η συμπαράσταση που φαίνεται να επιδεικνύει η τοπική κοινωνία προς το θύμα, μας κάνουν να ευελπιστούμε πως ανάλογα περιστατικά κατάφορων ρατσιστικών επιθέσεων καταδικάζονται πλέον έμπρακτα και κατηγορηματικά, τόσο από την πολιτεία, όσο και από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. 
 
Οι δράστες του συγκεκριμένου περιστατικού και οι εμπνευστές ή μιμητές κάθε αντίστοιχης πράξης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το κράτος δικαίου και η αλληλεγγύη μας, θα προστατεύσουν με κάθε τρόπο τα άτομα ή τις ομάδες που στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο.  
 
Πηγή: lifo.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το