Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>L' Echo: Οι Έλληνες εφοπλιστές περνούν από το...ταμείο
ikteo limnou
L' Echo: Οι Έλληνες εφοπλιστές περνούν από το...ταμείο
08.11.2012 | 19:00

L' Echo: Οι Έλληνες εφοπλιστές περνούν από το...ταμείο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

"Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν βρίσκονται πλέον στο απυρόβλητο και περνούν από το ταμείο" αναφέρει σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα "L' Echo".

Το άρθρο επισημαίνει πως, σύμφωνα με πρόβλεψη του νέου πακέτου μέτρων, οι Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για "φορολογική αποχή", θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ανάκαμψη των ελληνικών δημοσίων οικονομικών με τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ.

Ο τομέας της ναυτιλίας, που όπως σημειώνει το άρθρο, απολαμβάνει φορολογική ασυλία και διαθέτει ισχυρή πολιτική επιρροή, θα "περάσει από το ταμείο".

Στον νέο νόμο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση και η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα καθορίζουν με συμφωνία τον τρόπο πληρωμής και το ύψος της συνεισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, με ποσό το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 140 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται ανάλογη συνεισφορά στους Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι είναι πλοιοκτήτες του μεγαλύτερου στόλου παγκοσμίως, αλλά μόνο το ένα τρίτο των πλοίων τους έχει ελληνική σημαία, σημειώνει το άρθρο.

Από τις αρχές της κρίσης, οι εφοπλιστές έχουν κατηγορηθεί για έλλειψη οικονομικού πατριωτισμού, ακόμα και από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας σημειώνει η «L' Echo».

 

Πηγή: news247.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018