Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ Λέσβου στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

the roots web banners 06

Πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ Λέσβου στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ
17.09.2015 | 13:37

Πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ Λέσβου στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ανακοίνωση στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν επτά πρώην στελέχη της  Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Λέσβου.

Τα εν λόγω στελέχη φαίνεται πως διαφωνούν με την απόφαση της κεντρικής ηγεσίας του κόμματος να συμπράξει εκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Την ανάγκη εκλογικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισημάνει και άλλα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που πήραν μέρος σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές οφείλουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος επιθυμούμε να διαχειριστεί τα διακυβεύματα της επόμενης μέρας. Kαλούμαστε να επιλέξουμε τη μορφή που θα έχει για τη χώρα η επόμενη ημέρα.

Το επίδικο του αύριο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, οι μεταρρυθμίσεις με σαφές προοδευτικό ιδεολογικό πρόσημο, η διευθέτηση του χρέους, το οριστικό διαζύγιο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, η δημιουργία ενός κράτους που να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον .

Η συμφωνία της 12ης Αυγούστου παρά τα σοβαρά αρνητικά στοιχεία της αποτελεί τομή για τη χώρα. Επανατοποθετεί όλα τα πολιτικά δεδομένα της περιόδου 2010-2014 και αλλάζει τον πολιτικό χάρτη. Σταθεροποιεί όχι μόνο πολιτικά τη χώρα, αλλά και οικονομικά, μέσα από την επίμονη και σταθερή διεκδίκηση νέων ρυθμίσεων για το μη βιώσιμο χρέος και την αναπτυξιακή ενίσχυση της χώρας, με ρεαλιστικές και συμβατές θέσεις, ενταγμένες σε μια αριστερή προοδευτική πρόταση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υλοποίηση της συμφωνίας πρέπει να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, πολλαπλασιάζοντας τις επενέργειες των θετικών στοιχείων και δημιουργώντας οικονομικές - κοινωνικές αντισταθμίσεις και αντιρροπήσεις στα αρνητικά μέτρα της συμφωνίας. Για την προώθηση ενός τέτοιου προγράμματος, απαιτείται στη διακυβέρνηση της χώρας να βρίσκονται δυνάμεις που πιστεύουν και δεσμεύονται στην προώθηση ενός προγράμματος προοδευτικής αλλαγής.

Οι πολιτικοί διαχειριστές της συμφωνίας δεν μπορεί να είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στη κρίση και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν τη κρίση ως θιασώτες των πιο σκληρών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών βυθίζοντας την Ελλάδα στην χειρότερη ύφεση που έχει ζήσει ποτέ χώρα. Αντίθετα, ο τρόπος που θα εφαρμοστεί η συμφωνία σχετίζεται με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου  προγράμματος που θα οδηγήσει τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης.

Θεωρούμε ότι τις τύχες της Ελλάδας πρέπει να τις διαχειριστεί η Αριστερά. Το στοίχημα είναι να αποδειχθεί ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται αλλά και ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, ευθύνη και αποτελεσματικότητα.

Σ’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, αφήνοντας κατά μέρος τις διαφωνίες και τις απογοητεύσεις, σκοπιμότητες, προσωπικές στρατηγικές και «ανταλλάγματα».

Εμείς τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς στη Λέσβο συντασσόμαστε στον αγώνα για μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Αθηνιώτης

Στέλιος Βουνάτσος

Νίκος Γενιτσαριώτης

Νίκος Κανλής

Μαριάνθη Κουντουρά

Νίκη Λογγίου

Γιάννης Σπιλάνης

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner