Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές που εκλέγονται στο Νομό Λέσβου
Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές που εκλέγονται στο Νομό Λέσβου
26.01.2015 | 16:32

Ποιοι είναι οι νέοι βουλευτές που εκλέγονται στο Νομό Λέσβου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των υποψήφιων βουλευτών του Νομού Λέσβου και όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τους κατοίκους των νησιών Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου θα εκπροσωπήσουν στη Βουλή ο Ιωάννης Ζερδελής από τον ΣΥΡΙΖΑ, οποίος συγκέντρωσε 6.966 σταυρούς και ποσοστό 14,22%, ο Χαράλαμπος Αθανασίου της Ν.Δ με 11.874  σταυρούς και ποσοστό 24,23% και ο Σταύρος Τάσσου, το καινούριο πρόσωπο στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού Λέσβου, από το Κ.Κ.Ε με 1.653 ψήφους και 3,37%.

Ποιοι είναι όμως οι νέοι βουλευτές του Νομού Λέσβου;

Ιωάννης Ζερδελήςzerdelis

Ο Γιάννης Ζερδελής γεννήθηκε το 1956 στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε.Το 1974 εισάγεται με πανελλήνιες στο ΑΠΘ. Σπούδασε Ιατρική και πήρε την ειδικότητα του Παθολόγου.Είναι παντρεμένος με τη Νέλλη Πάλλη, χημικό, εκπαιδευτικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προερχόμενη από οικογένεια αντιστασιακών.Έχουν αποκτήσει 2 παιδιά την Εύα και την Άρτεμις.Το 1991 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται ως παθολόγος ιατρός.Με την ανιδιοτέλεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του ως ιατρός και ως πολιτικός.

Ιδιαίτερα Ενδιαφέροντα:

Αθλητής από τα μαθητικά του χρόνια, ασχολείται ως σήμερα με τον αθλητισμό.Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία.

Πολιτική δράση:

Ο Γιάννης Ζερδελής αγωνίζεται από φοιτητής επί 40 έτη για την επικράτηση των πολιτικών του πεποιθήσεων, των αξιών του δικαίου και της ισονομίας.

Χώρος Υγείας:

Διετέλεσε συνδικαλιστής στο χώρο της υγείας:Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών γιατρών Λέσβου-Λήμνου. Πρόεδρος του Συλλόγου γιατρών ΙΚΑ Ανατολικού ΑιγαίουΜέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για 2 τριετίες

Τοπική Αυτοδιοίκηση:

Νομαρχιακός σύμβουλος 1998-2006

Δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης 2006-2010

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2004

Εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012

Είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου

Είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει.

Όποτε χρειάστηκε συγκρούστηκε με ισχυρά συμφέροντα παρακάμπτοντας προσωπικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας (Ιούνιος 2012 - Δεκέμβριος 2014)  δούλεψε σκληρά, για να αναδείξει και να δώσει λύσεις στα προβλήματατης τοπικής κοινωνίας.

Στο διάστημα αυτό κατέθεσε 325 ερωτήσεις, επερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή που αφορούν τους κατοίκους του Νομού Λέσβου.

Χαράλαμπος Αθανασίου newego LARGE t 1101 54384217

Κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάνθη Κομνηνάκα και έχει δύο παιδιά, την Ελένη, Δικηγόρο Αθηνών και τον Χρίστο, Μηχανικό. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Αγία Παρασκευή και Γυμνάσιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Σπούδασε Νομικά με Υποτροφία στην Νομική Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του το 1971. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του δικηγόρησε για δύο χρόνια ενώ παράλληλα εκπλήρωνε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα ύστερα από εξετάσεις, ως Πάρεδρος και στη συνέχεια ως Πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε Πρόεδρο Πρωτοδικών. Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών.

Την περίοδο 1996 – 1998 εκλέγεται Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε Εφέτη και το 2008 σε Αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας Γενικός Γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1994 – 1996 και από το 1998 – 2008 ενώ από το 2008 – 2012 διετέλεσε Πρόεδρος της. Τόσο από τη θέση του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και από τη θέση του Γραμματέα και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει παρουσιάσει πολλές προτάσεις που έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έγιναν Νόμοι του Κράτους, είχαν δε, ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του κατά τα έτη 2004 – 2006, επέτυχε την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης μετά το πλήγμα που υπέστη από το αποκαλούμενο ¨παραδικαστικό κύκλωμα¨. Έκανε παρεμβάσεις για την βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και τη θωράκιση των θεσμών . Επί των ημερών του, ως Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, αναδιαρθρωθήκαν οι υπηρεσίες του κάτι το οποίο αναγνωρίστηκε και από το δικηγορικό κόσμο .Έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και είναι από τους κύριους εισηγητές της κατάρτισης πολλών νομοθετημάτων , μεταξύ των οποίων και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας . Έχουν δημοσιευτεί άρθρα του σε πολλά νομικά περιοδικά, όπως στην ¨Ελληνική Δικαιοσύνη¨ και τον ¨Αρμενόπουλο¨ και μετείχε ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.

Επί της Προεδρίας του η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων γίνεται ευρύτατα γνωστή και με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ανέδειξε το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Δικαστή, υπερασπιζόμενος τη συνταγματική νομιμότητα και τα δίκαια των πολιτών. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί η παρουσία του στη Γιουγκοσλαβία κατά τον εμφύλιο πόλεμο, όταν βομβαρδιζόταν το Βελιγράδι, που επικεφαλής μιας ομάδας δικαστικών λειτουργών, αψηφώντας τους κινδύνους, βρισκόταν εκεί για να συμπαρασταθεί στους Σέρβους συναδέλφους του, ενέργεια που προκάλεσε, πανευρωπαϊκά, αίσθηση.

Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με ποσοστό ψήφων άνω του 70% και πέτυχε να κρατήσει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μακριά από πολιτικές επιρροές. Βασικοί του στόχοι ήταν η επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, η αναθεώρηση του Συντάγματος με σκοπό την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του δικαστικού σώματος και την απεξάρτησή του από την εκτελεστική εξουσία, καθώς και τη δημιουργία του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για την ενίσχυση των επενδύσεων στη Χώρα. Επέκρινε δημόσια τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών επιδιώκοντας έτσι την άμεση αλλαγή του, ώστε να μην υπάρχει ατιμωρησία ουδενός.

Πρωτοστάτησε, ως Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ίδρυση του Εφετείου Μυτιλήνης και επί οικογενειακού του οικοπέδου, που δωρήθηκε στον Δήμο, ανηγέρθη το Ίδρυμα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Ζαχάρειο Ίδρυμα) στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, του οποίου είναι αντιπρόεδρος. Αποτελεί μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αθήνα, στη μνήμη του Λέσβιου λογοτέχνη και ζωγράφου Μίλτου Παρασκευαϊδη. Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Σωματίων και Ιδρυτικό μέλος του ¨Φιλοπροόδου Συλλόγου¨ Αγίας Παρασκευής Λέσβου. Πρόσφατα, με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης ίδρυσαν το Σωματείο με την επωνυμία «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης», του οποίου ο σκοπός είναι ανθρωπιστικός και κοινωνικός.

Τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Στις 21 Ιουνίου 2012 ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Στις 25 Ιουνίου 2013 ορκίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

Σταύρος Τάσσος stayros-tassos

Ο Στάυρος Τάσσος είναι 67 ετών. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου σπούδασε με υποτροφία Φουλμπράιτ. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος», στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.

Συνέβαλε στην εκπόνηση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, και στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009 και του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας» και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Το 2011 εκλέχτηκε και το 2014 επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής γα τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Ε.Ε.Δ.Υ.Ε

Πηγή: lesvosnews.net

 

 

Μοιραστείτε το

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018