Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Το ΚΚΕ Λήμνου για το εκλογικό αποτέλεσμα
Το ΚΚΕ Λήμνου για το εκλογικό αποτέλεσμα
26.01.2015 | 13:00

Το ΚΚΕ Λήμνου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Λήμνου, με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, χαιρετίζει τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τους νέους και τις νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και συνέβαλαν σήμερα στην ενίσχυσή του, πανελλαδικά και στο νησί μας, με αύξηση 83 ψήφων (754 ψήφους από 671 ψήφους) και μιάμιση ποσοστιαίας μονάδας (8,1% από 6,6%), καθώς και στην επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό μας.

Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε τους ψηφοφόρους που για πρώτη φορά ψήφισαν ΚΚΕ, εκτιμώντας τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την ανιδιοτέλεια του ΚΚΕ, τους ψηφοφόρους του Κάσπακα, της Φυσίνης και της Αγίας Σοφίας που ανέδειξαν και πάλι το ΚΚΕ σε πρώτο κόμμα.

Επιβεβαιώνεται η θετική τάση επανασυσπείρωσης στο Κόμμα, ανάκτησης απωλειών ψήφων, για πρώτη φορά, τάση που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πέρσι και συνεχίστηκε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, στο εργατικό, συνδικαλιστικό, στο ευρύτερο λαϊκό κίνημα.

Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει και μέσω της κάλπης τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λαού για τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τον βύθισαν στη φτώχεια και την ανεργία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Βέβαια, εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι η νέα σύνθεση της Βουλής και η διαμόρφωση κυβέρνησης -αυτοδύναμης ή συνεργασίας- του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις επίσημες δηλώσεις και τοποθετήσεις κατά την προεκλογική περίοδο και πριν από αυτές, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των μειωμένων απαιτήσεων, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το λαό μας και τη χώρα μας.

Πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο.

Είναι πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα κόμμα ναζιστικό, με συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση, φτιαγμένο μέσα από τους μηχανισμούς του συστήματος, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, διατηρεί ακόμα σημαντικά ποσοστά μέσα στο εκλογικό σώμα.

Συνολικά, εκτιμάμε ότι χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο μέσα στο λαό και το κίνημα η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν δρόμο με την ενσωμάτωση, την παθητική προσμονή.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα, με τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των φοιτητών και σπουδαστών.

Θα δυναμώσει τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού -λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για να δικαιωθούν οι ελπίδες και προσδοκίες του λαού και να απαλλαγεί από το ζυγό των μονοπωλίων.
Μέσα κι έξω από τη Βουλή, με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός, θα δώσουμε μάχες για να αποκαλύπτουμε στο λαό όσα αντιλαϊκά σχέδια εξυφαίνονται.

Θα τα αντιπαλέψουμε δυναμικά, από τη θέση της μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης σήμερα, από τη θέση του οργανωτή και εμπνευστή της εργατικής πάλης, της Λαϊκής Συμμαχίας, στον αγώνα για την επιβίωση, αλλά και την προοπτική της συνολικής ανατροπής».

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018