Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Α. Ερημάκη: «Η ψήφος στην Ο.Κ.Δ.Ε είναι η πιο χρήσιμη επιλογή για την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων»

banner roots

Α. Ερημάκη: «Η ψήφος στην Ο.Κ.Δ.Ε είναι η πιο χρήσιμη επιλογή για την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων»
21.01.2015 | 17:18

Α. Ερημάκη: «Η ψήφος στην Ο.Κ.Δ.Ε είναι η πιο χρήσιμη επιλογή για την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Η Αναστασία Ερημάκη είναι η Λημνιά υποψήφια που εντοπίζουμε στο ψηφοδέλτιο της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε) για το Νομό Λέσβου.

Η Α. Ερημάκη του Βλασίου, κατάγεται από το Κοντοπούλι της Λήμνου.

Εμείς, στα πλαίσια της παρουσίασης που πραγματοποιούμε στο limnofm100.gr για τους υποψήφιους που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο Νομό, επικοινωνήσαμε με την κ. Ερημάκη. Η ίδια, προτίμησε να αποφύγει την αυτοπροβολή, καθώς, όπως υποστηρίζει, το κόμμα που εκπροσωπεί, δεν είναι προσωποπαγές και αυτό που πρέπει να «ακουστεί» είναι οι θέσεις του κόμματος και μόνο.

Έτσι, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τo πρόγραμμα της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε):

H O.K.Δ.Ε είναι μια εργατική–κομμουνιστική οργάνωση, στο ρεύμα του επαναστατικού μαρξισμού/τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα τζάκια και τους επαγγελματίες της πολιτικής, με το επίσημο κομματικό σκηνικό. Απευθυνόμαστε – Οργανώνουμε τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και φτωχά λαϊκά στρώματα, μέσα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, τα κινήματα και τους αγώνες.

Συμμετέχουμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αυτόνομα, με υποψήφιους σε όλες τις περιφέρειες:

(Α) Για να μαυριστεί μαζικά η χούντα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Τρόικας–Μνημονίων, αλλά και όλα τα δεκανίκια τους, νέα και παλιά, μνημονιακά και ακροδεξικά. Το μνημονιακό καθεστώς και η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Οι εκβιασμοί της Ε.Ε. και των αγορών.

(Β) Για να πούμε Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ, με ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας. Χτυπώντας τη ρίζα του κακού, που δεν είναι μόνο τα Μνημόνια, αλλά η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, το κράτος τους. Με μια ταξική, αντικαπιταλιστική, επιθετική πολιτική, ένα «αντίστροφο Μνημόνιο» εναντίον τους. Παίρνοντας το χρήμα απ’ τα κέρδη, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις οφσόρ και φορολογικούς παραδείσους τους. Ξαναβάζοντας μπρος την οικονομία, με μια δημοκρατικά σχεδιασμένη αναδιοργάνωση σε σοσιαλιστική κατεύθυνση:

=> Άμεση κατάργηση των Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων. Έξω η Τρόικα.

=> ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ–ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

=> Έξω από Ευρώ / Ε.Ε. Για μια Ευρώπη των Εργαζομένων.

=> ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ σε τράπεζες, τομείς–κλειδιά, μεγάλες επιχειρήσεις, υποδομές.

=> ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Επιβάλλοντας μια άλλη δομή της εξουσίας, μέσα από ταξικούς αγώνες, εξεγέρσεις, επαναστάσεις. Στηριγμένη σε όργανα βάσης, με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους. Μια φτηνή, επαναστατική «εργατική κυβέρνηση», όχι τη διεφθαρμένη, διαπλεκόμενη γραφειοκρατία του αστικού κράτους και μιας πλούσιας ελίτ. Η διέξοδος βρίσκεται όχι στις κοινοβουλευτικές/εκλογικές αυταπάτες, στην ανακύκλωση των αστικών θεσμών, αλλά στην επαναστατική ανατροπή τους. Σε μια Σοσιαλιστική Δημοκρατία, που καμία σχέση δεν έχει με τα εκτρώματα του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού». Ανοίγοντας τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, τη μόνη πραγματική διέξοδο.

(Γ) Δείχνοντας έμπρακτη δυσπιστία στα παχιά «ταξικά» λόγια, που διαιρούν τους εργαζόμενους και τους αγώνες, σπέρνουν την ηττοπάθεια (ΚΚΕ). Στις υποτιθέμενες «εύκολες» λύσεις της «διαπραγμάτευσης», του «διαλόγου» και της αξιοποίησης των «θεσμών», που κρύβουν μέσα τους το συμβιβασμό, θυσιάζουν τα συμφέροντά μας (ΣΥΡΙΖΑ) – και δεν μπορούν εντέλει παρά να οδηγήσουν σε ήττες, στις ίδιες πολιτικές όπως και πριν.

Στηρίζοντας–Ψηφίζοντας την Ο.Κ.Δ.Ε., ενάντια στα εκβιαστικά, αδιέξοδα διλήμματα της «χρήσιμης ψήφου», κάνουμε την πιο χρήσιμη επιλογή για την ενίσχυση και νίκη των αγώνων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των νέων. Για την οικοδόμηση μίας επαναστατικής δύναμης, ικανής να φέρει σε πέρας τη σύγκρουση με τους καπιταλιστές, το αστικό κράτος, την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστές.

Afisa 1 2015

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400