Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Το Ποτάμι: "Ενεργοποίηση τεχνολογικών δομών στη Λήμνο για τη δημιουργία επιχειρήσεων"

banner roots

Το Ποτάμι: "Ενεργοποίηση τεχνολογικών δομών στη Λήμνο για τη δημιουργία επιχειρήσεων"
20.01.2015 | 20:15

Το Ποτάμι: "Ενεργοποίηση τεχνολογικών δομών στη Λήμνο για τη δημιουργία επιχειρήσεων"

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Το Επιμελητήριο Λέσβου επισκέφθηκαν σήμερα οι Υποψήφιοι Βουλευτές Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης και Άννα Κοκινέλλη από «Το Ποτάμι», με στόχο να καταγράψουν τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των επιχειρήσεων της Λέσβου.

Συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευάγγελο Μυρσινιά, τον Α΄Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Τατάκη και τον Ταμεία Νικόλαο Αθανάση. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου παρουσίασαν αναλυτικό Υπόμνημα  της Νησιωτικότητας,  τα  φορολογικά θέματα και κυρίως τον κίνδυνο αύξησης ΦΠΑ, τα θέματα και το κόστος μεταφορών, καθώς και τα ασφαλιστικά θέματα που έχουν προκύψει  με τον ΟΑΕΕ.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης παρουσίασε  πρόταση  που θα κατατεθεί στο Ποτάμι  για τα θέματα της Νησιωτικότητας και τα οποία θα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των  υποψηφίων το επόμενο διάστημα. Προτάθηκε, επίσης, να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο των Νησιωτών Πολιτικών και Επιστημόνων που θα ενώσει τις δυνάμεις μας στην υποστήριξη ενός ειδικού Αναπτυξιακού Καθεστώτος για τις Νησιωτικές Περιφέρειες. "Τα νησιά Λέσβος και Λήμνος το χρειάζονται για να αναπτυχθούν, χωρίς να καταστρέψουν το φυσικό τους περιβάλλον και την κοινωνική τους συνοχή", υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής. Σε αυτό το σημείο, ο Πρόεδρος κ. Μυρσινιάς προσέθεσε ότι το Δίκτυο πρέπει να συνεργαστεί στενά με την Ένωση των Νησιωτικών  Επιμελητηρίων. Δόθηκε η  αμοιβαία υπόσχεση η ιδέα αυτή να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Η υποψήφια Άννα Κοκκινέλλη κατέγραψε τα άμεσα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροί επιχειρηματίες και τόνισε ότι έχει ίδια γνώμη και εμπειρία για αυτά.

Ο Καθηγητής Σωτήρης Χτούρης πρότεινε, επίσης, να ενεργοποιηθούν οι δομές τεχνολογικής καινοτομίας στη Λέσβο και Λήμνο με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ιδέα δημιουργίας Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια και τεχνολογικούς φορείς.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400