Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Δ. Καπετανάς: «Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας»
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Δ. Καπετανάς: «Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας»
19.01.2015 | 20:53

Δ. Καπετανάς: «Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Οι υποψήφιοι των κομμάτων «παίζουν και τα τελευταία τους χαρτιά» προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και κατ’ επέκταση την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής.

Τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων στελεχώνουν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, διαφόρων ηλικιών. Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ για το Νομό Λέσβου, μεταξύ των άλλων, συναντάμε το όνομα του Δημήτρη Καπετανά.

Ο κ. Καπετανάς για την υποψηφιότητά του δηλώνει:

«Οι κάτοικοι των νησιών του, εγκαταλελειμμένου από τη μεταπολεμική δεξιά Νομού της Λέσβου, δεν ξεχνούν την αλλαγή σελίδας που ξεκίνησε στη χώρα το 1981 με το μεγάλο ηγέτη ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που στα νησιά μας έφτιαξε υποδομές, προώθησε αναπτυξιακές νησίδες και δημιούργησε θεσμούς που μίκρυναν τις αποστάσεις από τα κέντρα λήψεων των Κυβερνητικών αποφάσεων. Είμαι περήφανος που γεννήθηκα και ανδρώθηκα στον νησιώτικο χώρο.

Έφυγα 18 χρονών από τη ΛΕΣΒΟ για την ΑΘΗΝΑ με όπλο τις αρχές και τη δημοκρατική συνείδηση που μου έδωσαν οι αγρότες γονείς μου στο δωρικό τοπίο της γενέτειράς μου Νάπης και διαμόρφωσαν σεβαστοί άξιοι δάσκαλοί μου στο Δημοτικό και στα Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Παρασκευής και Καλλονής. Με τη δύναμη των γνώσεών μου, την εμπειρία στα έργα και τη δημόσια διοίκηση, με το πάθος μου για τα νησιά μας, στρατεύθηκα στο προσκλητήριο του Προέδρου μας Ευάγγελου Βενιζέλου να εργαστώ κι εγώ για την Εθνική ανασυγκρότηση, θέτοντας υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

• ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ,ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΟΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Λίγα λόγια για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καπετανά

Ο Δημήτρης Ευστρατίου Καπετανάς, Διπλωματούχος Μηχανολόγος –Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, γεννήθηκε το 1949 στη Νάπη Λέσβου, τελείωσε το Λύκειο Καλλονής και σπούδασε Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. (1967-1972). Είναι παντρεμένος με την Πόλυ Καπετανά συνταξιούχο Τραπεζιτικό και έχει δύο γιούς μηχανικούς. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό.

Αναπτύσσει Πολιτική Δράση ως μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, στις Οργανώσεις Επιστημόνων και στην Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Λέσβου.
Είναι μέλος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής από την ίδρυσή της.

• Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Αιγαίου (2003-2004) με κύρια συμβολή στην εκπόνηση μελέτης για τις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες των νησιών, στην θεσμοθέτηση και εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και στον σχεδιασμό έργων Υποδομών στα νησιά, όπως των Οδικών αξόνων Καλλονής- Σιγρίου Καλλονής -Πέτρας.

• Υπήρξε άμισθος Ειδικός Συνεργάτης στα Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στο ΥΠΕΚΑ. (2009-2012) με κύρια ευθύνη και συμβολή στην ωρίμανση και ένταξη στο Τομεακό ΕΣΠΑ 2009-2015 των οδικών αξόνων της Λέσβου και στο ΕΠΕΡΡΑ Εγκαταστάσεων και Αποχετευτικών Δικτύων Οικισμών της ΛΈΣΒΟΥ και ΛΗΜΝΟΥ συνολικών προϋπολογισμών 150 εκ ΕΥΡΩ, καθώς και στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τη ένταξη Λιμανιών, όπως του Σιγρίου .Επίσης είχε την ευθύνη επεξεργασίας προγράμματος ΣΔΙΤ για την Υδροδότηση νησιών του Αιγαίου με εγκαταστάσεις Αφαλατώσεων.

• Ασχολήθηκε με θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του Υ.ΠΕ.ΧΩΔΕ το 2007 και ως μέλος του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου ,ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ το 2012.Ειδικότερα με την επεξεργασία του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης καθώς και με τα Ειδικά Πλαίσια για τη Βιομηχανία, τις Α.Π.Ε. και τον Τουρισμό.

• Σήμερα είναι ομότιμο μέλος του ΤΕΕ, αφού άσκησε το επάγγελμα του Διπλωματούχου Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού επί 39 χρόνια είτε ως υπάλληλος είτε ως μελετητής Μηχανικός.

• Εργάστηκε ως Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός στον Ο.Τ.Ε., όπου ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές Τηλεπικοινωνιακών Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων.

• Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών και Επιχειρήσεων, όπως Ελληνική Αλουμίνα, Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, HELLASCOM, COSMOTE, OTE-CONSULTING.

• Αναπτύσσει δράση στο χώρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου είναι εκλεγμένο μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. του Τ.Ε..Ε επί πενταετία (1997-2001) ήταν υπεύθυνος για την ίδρυση και λειτουργία της Τράπεζας Πληροφοριών του Τ.Ε.Ε..

Εργάστηκε και συνέβαλε ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου στην Δημιουργία του Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς στην Αγία Παρασκευή και στον Παπάδο ως μέλος της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Αρχιπέλαγος. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ του Μουσείου Σιγρίου.

dimitris-kapetanas-1

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018