Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Γιώργος Κότσαλης : " Η πολιτική των πέντε τελευταίων χρόνων οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα ολοκληρωτικής καταστροφής"
Γιώργος Κότσαλης : " Η πολιτική των πέντε τελευταίων χρόνων οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα ολοκληρωτικής καταστροφής"
18.01.2015 | 16:23

Γιώργος Κότσαλης : " Η πολιτική των πέντε τελευταίων χρόνων οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα ολοκληρωτικής καταστροφής"

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Πυκνή και μεστή γεγονότων, η σύντομη προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και διανύει ήδη το τελευταίο της κατοστάρι. Η οικονομία βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της εκατέρωθεν ξιφούλκησης των κομμάτων, με τους πολίτες να παραδέρνουν σε ένα περιβάλλον αντικρουόμενων συναισθημάτων φόβου, ανησυχίας, αλλά και ελπίδας για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχεδιασμοί, οι προετοιμασίες και οι εξορμήσεις ακόμα και για τα στελέχη μιας περιφερειακής τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πυρετώδεις.

Έτσι, κάπου μεταξύ των περιοδειών του Γιώργου Κότσαλη στην ύπαιθρο του νησιού, τον εντοπίσαμε και του ζητήσαμε την άποψή του για το διακύβευμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής:

"Οι εκλογές της 25ης Γενάρη , και αυτό αποτελεί κοινό τόπο, είναι οι κρισιμότερες της μεταπολίτευσης. Τα μνημόνια και οι πολιτικές ακραίας λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Το 2009 με χρέος 120% επί του ΑΕΠ μπήκαμε στην επιτήρηση επειδή το χρέος εκτιμήθηκε ως μη βιώσιμο.Η χώρα αυτά τα πέντε χρονιά "έχασε" το 25% περίπου του ΑΕΠ ( του ετήσια παραγόμενου πλούτου), η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 27% (από το 6-7%), το εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων μειώθηκε κατά μέσο όρο 30%, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία έγινε καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα .Οι νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν μαζικά ή υπερχρεώνονται, ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί απειλούν τα σπίτια μας, και παρόλα αυτά το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% .

Η ΝΔ (και όχι μόνο αυτή) μας καλεί να την ψηφίσουμε για να συνεχίσει την ίδια "επιτυχημένη πολιτική". Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: με χρέος 180% επί του ΑΕΠ και με βαριά αντιαναπτυξιακή λιτότητα δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και οι ασκούμενες πολιτικές αντί να το μειώνουν θα το αυξάνουν όπως έγινε μέχρι σήμερα.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής . Δυναμική διαπραγμάτευση με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε το χρέος να γίνει βιώσιμο. Θα διεκδικήσουμε μεγάλη απομείωση του χρέους έως και 50% , μορατόριουμ πληρωμών για μερικά χρόνια και αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης . Όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953. Ταυτόχρονα στο εσωτερικό θα καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους και θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και ανακούφισης του λαού όπως διατυπώθηκε με ακρίβεια, ρεαλισμό και κοστολόγηση στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Το δίλημμα των εκλογών είναι κρίσιμο. ΝΔ για να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πολιτική των μνημονιών ή ΣΥΡΙΖΑ για να αναστραφεί η πορεία της χώρας ώστε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και την κρίση".

Λίγα στοιχεία για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κότσαλη

Γεννήθηκε το 1951 στη Λήμνο, όπου και ολοκλήρωσε τη Στοιχειώδη και Μέση Eκπαίδευση. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Σήμερα υπηρετεί με το βαθμό του Διευθυντή στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα ( ΕΣΥ). Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Αγία Όλγα. Από μικρός εντάχθηκε στην Αριστερά και τα κινήματα. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα(Νομική, Πολυτεχνείο).Οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και τον Σύριζα.

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 1977 και του Σύριζα το 2004 και 2012. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μυριναίων Αθήνας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αθήνας. Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου "Ανεμόεσσα" . Παντρεμένος. Πατέρας δύο παιδιών.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018