Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Αθανασίου: "Ο έφορος της Λήμνου θα έχει δικαίωμα υπογραφής"
Αθανασίου: "Ο έφορος της Λήμνου θα έχει δικαίωμα υπογραφής"
16.01.2015 | 08:47

Αθανασίου: "Ο έφορος της Λήμνου θα έχει δικαίωμα υπογραφής"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Την προεκλογική ομιλία του στη Λήμνο πραγματοποίησε προχθες το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», όπως σας είχαμε ενημερώσει και με σχετικό αρθρο, παρουσία τοπικών στελεχών της ΝΔ και πλήθος κόσμου.

Με αφορμή την ομιλία αυτή, το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει:

"Τον Υπουργό προλόγισε η δικηγόρος Ελεονώρα Γεωργά, δημοτική σύμβουλος Λήμνου.

Στην ομιλία του ο κ. Αθανασίου τόνισε: «Στόχος της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της χώρας με ρεαλιστικούς τρόπους και η δέσμευση για μία σειρά μέτρων με σκοπό την οικονομική ελάφρυνση. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει μείωση της φορολογίας και τροποποιήσεις στο υπάρχον σύστημα φορολόγησης, με μείωση του ΕΝΦΙΑ από 35-40% και απόδοση των κονδυλίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, δεσμευόμαστε για μείωση του συντελεστή φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Αποκλείσαμε το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, καθώς και η περαιτέρω μείωση σε μισθούς και συντάξεις, με την υπόσχεση ότι θα προστατευθεί και η πρώτη κατοικία.»

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητά του ως βουλευτή, τόνισε την ανάγκη που έχει ο τόπος μας από εκπροσώπους με ισχυρό λόγο στο Κοινοβούλιο, που να διεκδικούν και να κάνουν πράξη αυτά που υπόσχονται.

Ακόμη αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης που έχουν υλοποιηθεί στο νησί της Λήμνου τα τελευταία 2,5 χρόνια της υπουργικής του θητείας, όπως είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Ηφαιστεία, η χρηματοδότηση για την πύλη εισόδου της Μύρινας, η βυθομέτρηση του λιμένα του Μούδρου, η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Δημήτριο, καθώς και η έγκριση 98 πεντάμηνων συμβάσεων μέσω ΟΑΕΔ.

Παράλληλα, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να παραχωρηθεί δικαίωμα υπογραφής στον έφορο της Λήμνου, προκειμένου να επιταχύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Με σύσκεψη που προκάλεσε ο Υπουργός στη Μυτιλήνη, κατάφερε να βελτιωθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Λήμνο ώστε να έχει σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα".

OMILIA LIMNOS2

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018