Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας
Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας
13.01.2015 | 10:46

Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από όλα τα κόμματα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. Τελευταίο δημοσιοποιήθηκε της ΝΔ, με επικεφαλής τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη.

Ο καθηγητής Κ. Τσουκαλάς επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Φλωρίδης σε αυτό του ΠΑΣΟΚ, ο Τέρενς Κουίκ στων ΑΝΕΛ, ο Β. Βασιλικός σε αυτό της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων, η Αλέκα Παπαρήγα στο ΚΚΕ και ο Ηλίας Κικίλιας στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, θα ανακηρυχθούν από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας και θα κοινοποιηθούν στον υπουργό Εσωτερικών και στους αντιπεριφερειάρχες έδρας νομών.

Οι τελευταίοι θα εκδώσουν προκήρυξη, με την οποία θα γνωστοποιούν στην Περιφέρεια του νομού τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Η δημοσίευση και η τοιχοκόλληση της προκήρυξης πρέπει να έχει γίνει το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

1. Φορτσάκης Π. Θεόδωρος

2. Σταμάτης Δημήτριος

3. Κεραμέως Κ. Νίκη

4. Οικονόμου Βασίλης

5. Δεμέστιχας Γρηγόριος

6. Φαρμάκης Γρηγόριος

7. Χολέβας Κωνσταντίνος

8. Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων

9. Τσακίρης Παύλος

10. Μανούσακα – Τσιριντάνη Παγώνα

11. Πέππας Νίκος

12. Ιωαννίδης Σάκης

Βιογραφικά των υποψηφίων

Φορτσάκης Π. Θεόδωρος

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διοικητικό και φορολογικό δίκαιο. Επί δωδεκαετία Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόννη (Paris 1 και 2) και στο Aix-Marseille 3. Διετέλεσε Πρύτανης, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου, μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, Πρόεδρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Πρόεδρος ή μέλος πολλών Επιτροπών.

Σταμάτης Δημήτριος

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου. Διετέλεσε Βουλευτής στην Α΄ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από το 1985 μέχρι το 1993. Διετέλεσε επίσης, Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την περίοδο 2005-2009, Υπουργός Επικρατείας από τον Ιούνιο 2012.

Κεραμέως Κ. Νίκη

Δικηγόρος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Αμερική. Απόφοιτος του Harvard Law School, του Πανεπιστημίου Paris II και του Κολλεγίου Αθηνών.

Ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, που έχει προσφέρει σε ένα δίκτυο 378 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας, βοηθώντας πάνω από 300.000 συνανθρώπους μας. Είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, την προσφορά υπηρεσιών σε αστέγους της Νέας Υόρκης. Γραμματέας του Δ.Σ. του Harvard Club of Greece. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις γερμανικών.

Οικονόμου Βασίλης

Έχει σπουδάσει νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Υπήρξε πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων στο άλμα εις τριπλούν και μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Στίβου. Έχει έξι φορές ανελλιπώς Βουλευτής Αττικής 2000 – 2015.

Δεμέστιχας Γρηγόριος

Αντιναύαρχος, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου. Απεφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1960. Ως Ανθυποπλοίαρχος μετέβη εθελοντικά στην Κύπρο και υπηρέτησε ως Κυβερνήτης Τορπιλακάτου τα έτη 1965-1966. Ως Πλωτάρχης μετείχε του Κινήματος του Ναυτικού του Μαΐου 1973 λόγω του οποίου συνελήφθη, φυλακίσθηκε και αποτάχθηκε. Επανήλθε στο Π.Ν το θέρος του 1974 μετά τη μεταπολίτευση.

Ως Ανώτερος και Ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε Κυβερνήτης, Διοικητής Μοιρών Πλοίων, Διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνος, Διοικητής Αντιτορπιλικών, Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως, Υπαρχηγός ΓΕΝ και ως Αντιναύαρχος ως Αρχηγός Στόλου επί διετία, θέση από την οποία παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας τον Δεκέμβριο 1993, λόγω της επαναφοράς αποστράτων στο στράτευμα.

Πέραν των επαγγελματικών πτυχίων είναι κάτοχος του πτυχίου Shipping Law and Practice of London School of Economics και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Αθηνών.

Φαρμάκης Γρηγόριος

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, όπου ειδικεύτηκε στη διοίκηση παραγωγής και στην πληροφορική. Ασχολήθηκε με την πληροφορική σε ακαδημαϊκό επίπεδο ως ερευνητής στο ΕΜΠ και επαγγελματικά ως σύμβουλος σε έργα υψηλής τεχνολογίας.

Το 1998 ξεκίνησε με συνεργάτες του μία καινοτομική εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας, που ανέλαβε απαιτητικά έργα στατιστικής και πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε διεθνείς οργανισμούς, κερδίζοντας διεθνή καταξίωση. Έχει διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις στον τομέα του και συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο, κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αρθρογραφώντας στον Τύπο ή ως ομιλητής.

Χολέβας Κωνσταντίνος

Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία», του επίσημου δελτίου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γράψει βιβλία σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα και την Ελληνορθόδοξη Παράδοση και έχει βραβευθεί για το συγγραφικό του έργο.

Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων

Πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας, δημιουργός της πλατφόρμας εξατομικευμένης χαρτογράφισης εγκεφάλου ALBERT, αναγνωρισμένος ως ιδιοφυΐα της δεκαετίας με "Outstanding", Ερευνητής της Χρονιάς το 2007, κάτοχος βραβείου NOBELini για νέους επιστήμονες από Νομπελίστες και το περιοδικό "Nature".

Ειδικός εμπειρογνώμονας κονδυλίων ανάπτυξης και τεχνολογίας σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Μιλάει πέντε γλώσσες, μέλος διοικητικού συμβουλίου διεθνούς ιδρύματος υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Τσακίρης Παύλος

Απόφοιτος του ελληνογαλλικού κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ και του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Καβάλας. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Από το 2004 δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα, στην παραγωγή αβγών βιολογικής γεωργίας και την καλλιέργεια βιολογικών σιτηρών.

Μανούσακα – Τσιριντάνη Παγώνα

Δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Είναι πολύτεκνη, μητέρα επτά παιδιών. Είναι κάτοικος Καλλικράτη Σφακίων. Γεννήθηκε το 1958.

Πέππας Νίκος

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής της Παραολυμπιακής Ξιφασκίας, με διεθνείς διακρίσεις και πρωταθλητής Ελλάδας. Είναι πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Διονύσου και πρώην Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης.

Ιωαννίδης Σάκης

Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης φοιτητής της Νομικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2010 ανέλαβε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και στη διάρκεια της θητείας του διατυπώθηκε η «Πρόταση Παιδείας» για την ανώτατη εκπαίδευση μέσα από την οποία αναδείχθηκε για πρώτη φορά το αίτημα για κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ της χώρας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια εργάζεται, έχοντας απασχοληθεί το περισσότερο διάστημα σε εταιρία χρηματοοικονομικών μελετών, αλλά και ως ειδικός συνεργάτης στον τομέα Πολιτικών Μελετών και Επιμόρφωσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και ακολουθούν:

- Ράνια Αντωνοπούλου, καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας.

- Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

- Αγλαΐα Κυρίτση, Απολυμένη Δημοσιογράφος από ΕΡΤ και υποψήφια περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου

- Νίκος Τόσκας, υποστράτηγος ε.α, συντονιστής του «Πράττω»

- Τασία Χριστοδουλοπούλου, νομικός

- Γιάννης Τσιρώνης, χημικός

- Άννα Φιλίνη, αρχιτέκτων/εικαστικός

- Νίκος Παπαδόπουλος, αγρότης,

- Κάτια Γέρου, ηθοποιός

- Έφη Αχτσιόγλου, διδάκτωρ ερευνήτρια

- Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Ένας συνδυασμός ιστορικών και νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και προσώπων που σηματοδοτούν το εύρος της παράταξης θα αποτελεί το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της Χ. Τρικούπη.

Επικεφαλής είναι ο Γιώργος Φλωρίδης και ακολουθούν ο Παναγιώτης (Τάκης) Ρήγας, γραμματέας της απερχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς και η Άννα Καραμάνου, πρώην Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των γυναικών του ΕΣΚ / PES. Διαβάστε περισσότερα

Επικεφαλής στο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι ο Τέρενς Κουίκ, δεύτερος ο καθηγητής Ι. Βάμβουκας που προέρχεται από τη Νέα ΜΕΡΑ, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση τοποθετείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο Βασίλης Βασιλικός, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι.

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στη δεύτερη θέση θα είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος. Στην τελευταία και τιμητική θέση θα είναι η Αγγέλα Κοκκόλα, πρώην γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού τέθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο και ακολουθεί ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, Θανάσης Σκόκος που είναι στέλεχος του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) και ΜΑΡΣ (Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση) δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Unfollow», Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ενώ, όπως σημειώνεται, το ψηφοδέλτιο δεν έχει επικεφαλής.

 

Πηγή:nooz.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018