Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>ΚΚΕ προς ναυτεργάτες της ΝΕΛ: «Αξιολογήστε ποια δύναμη στέκεται στο πλευρό σας»
ΚΚΕ προς ναυτεργάτες της ΝΕΛ: «Αξιολογήστε ποια δύναμη στέκεται στο πλευρό σας»
12.01.2015 | 17:58

ΚΚΕ προς ναυτεργάτες της ΝΕΛ: «Αξιολογήστε ποια δύναμη στέκεται στο πλευρό σας»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Μαζική σύσκεψη με τους απλήρωτους ναυτεργάτες τριών πλοίων της ΝΕΛ που βρίσκονται δεμένα στην προβλήτα του Νέου Μώλου Δραπετσώνας, διοργάνωσε την Πέμπτη η Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ. Στη σύσκεψη που έγινε στην τραπεζαρία του «EUROPEAN EXPRESS», συμμετείχαν τα πληρώματα των πλοίων«ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS» και «ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ».

Ο Σάββας Τσιμπόγλου, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Πειραιά έθεσε με συγκεκριμένο τρόπο τα κριτήρια της ψήφου για τους ναυτεργάτες.

Δημοσίευμα στο Ριζοσπάστη αναφέρει συγκεκριμένα:

Μπροστά στην κάλπη καλούνται να μετρήσουν ποια δύναμη είναι αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τους κόβει μισθούς, συντάξεις, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά που αντιμετωπίζουν και οι ναυτεργάτες της ΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ναυτεργάτες, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, από τον Ιούνη μέχρι τώρα, το μόνο που έχουν πληρωθεί από την εταιρεία είναι ένα χιλιάρικο έναντι!

Τους κάλεσε να αξιολογήσουν τα κόμματα που ζητάνε την ψήφο τους. Για παράδειγμα, ποια ήταν η θέση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ που εξασφαλίζει την ελευθερία δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις εσωτερικές θαλάσσιες συγκοινωνίες δίνοντας το ελεύθερο στους εφοπλιστές να δρομολογούν τα πλοία όποτε και για όποιο προορισμό τους συμφέρει, με πληρώματα μειωμένα, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, που να μη φτάνουν για να ανταποκριθούν σε καταστάσεις κρίσης όπως αυτή που διαδραματίστηκε στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC» που κάηκε στις 28/12 με 10 νεκρούς και ανεξακρίβωτο αριθμό αγνοουμένων.

Απαντώντας σε ερώτηση ναυτεργάτη για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Τσιμπόγλου τόνισε: «Μπορούμε με αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και της συνθήκης του Μάαστριχτ, που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας; Αν δεν συγκρουστείς με την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, με τον κανονισμό 3577/92 της ΕΕ στη ναυτιλία, συνολικά με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, με την ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής, πώς μπορείς να διεκδικήσεις, αλλά και να δώσεις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός;».

«Αυτό που χρειαζόμαστε», τόνισε, «είναι δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα, για την ισχυρή οργάνωση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης».

kke-nel

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη μέσα στο «European Express»

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018