Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποψήφιος στο Νομό Λέσβου ο Δημήτρης Χαλκιώτης
pame boreio aigaio

Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποψήφιος στο Νομό Λέσβου ο Δημήτρης Χαλκιώτης
09.01.2015 | 16:51

Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υποψήφιος στο Νομό Λέσβου ο Δημήτρης Χαλκιώτης

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Την υποψηφιότητά του με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Νομό Λέσβου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δημήτρης Χαλκιώτης.

«Αγαπητοί Συμπολίτες της Λέσβου, της Λήμνου και του Αη Στράτη,

Αποφάσισα να συμμετάσχω στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σας ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να αγωνισθώ για τις αρχές και τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης , για να βγούμε από την κρίση με ένα ελληνικό σχέδιο και να μην ξαναματώσει ποτέ η κοινωνία μας, για την πρόοδο των νησιών μας, για τη θεσμική θωράκιση της νησιωτικής πολιτικής.

Όπλα μου σε αυτήν τη νέα προσπάθεια η αγάπη μου για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους, η γνώση και η εμπειρία που απέκτησα ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με τη δέσμευση πως θα είμαι πάντα δίπλα σας, ζητώ την εμπιστοσύνη σας».

Ο Δημήτρης Χαλκιώτης γεννήθηκε το 1962 στη Μυτιλήνη. Είναι Σύμβουλος-Καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, κάτοχος Diploma, και Master του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 2000-2007, Ειδικός Γραμματέας Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (1995-2000) και Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας (1994-1995). Έχει διατελέσει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και στην Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις εθνικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, ενώ από το 2005 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, και μέλος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης. Διετέλεσε Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεγ. Βρετανίας (1989-1995). Υπήρξε μέλος του Αριστερού Ευρωπαϊκού Φόρουμ στο Λονδίνο (Oμιλος Σοσιαλδημοκρατικών Ευρωπαϊκών Κομμάτων) καθώς και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μεγ. Βρετανίας και Γραμματέας αυτού.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων (επιστημονικού και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου), ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης της αθλητικής εφημερίδας Λεσβιακά Σπορ και ανταποκριτής της Αθλητικής Φωνής και Ηχούς στη Μυτιλήνη (1979-1982). Η δραστηριότητά του στα αθλητικά πράγματα, εκτός δημοσιογραφικού πλαισίου πλέον, ενεγράφη και από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα στο Δ.Σ. του Αιολικού (1985) καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Λέσβου (1979).

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός του Σώματος Υλικών Πολέμου. Είναι παντρεμένος με την ποιήτρια Χριστίνα Κατάλδου και έχουν δυο παιδιά.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα και το όνομα του πρώην Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Λήμνου, Κωνσταντίνου Σινάνη, ως έταιρου υποψήφιου βουλευτή στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα.

Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες θα έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα τεθούν στη μάχη της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018