Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Εκλογές>>Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περιόδος στη Λήμνο | Οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περιόδος στη Λήμνο | Οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων
04.01.2015 | 21:38

Ξεκίνησε και επισήμως η προεκλογική περιόδος στη Λήμνο | Οι πρώτες ανακοινώσεις των υποψηφίων

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Εκλογές 2015

Ξεκίνησε και επίσημα στη Λήμνο η σύντομη προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι υποψήφιοι "σαν έτοιμοι από καιρό", μέσα σε λίγα 24ωρα από την τυπική προκήρυξη των εκλογών εξαγγέλουν τις υποψήφιότητές τους και κάποιοι ανακοινώνουν μάλιστα και τα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων στο νησί.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή ρίχνοντας μια ματιά στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για το Νομό Λέσβου.

Με ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε γνωστό ότι θα κατέλθει στις εκλογές athanasiouδιεκδικώντας τη ψήφο των κατοίκων της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου αναφέρει: "Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές αποδέχτηκα την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η συμμετοχή μου αυτή στόχευε στην αναμόρφωση της Νομοθεσίας, τη λειτουργικότητα της Διοίκησης και την Εκπροσώπησητης χώρας μας στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία είχα την τιμή να προεδρεύσω στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης.

Θέλω να πιστεύω ότι και στους τρείς πιο πάνω στόχους τα κατάφερα. Παράλληλα, μαζί με τους αρμόδιους φορείς των νησιών μας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργα που από χρόνια έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί.

Για τα νησιά μας δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση, για την οποία όλοι ευθυνόμαστε. Δεν δικαιολογείται ο ανταγωνισμός και η υπονόμευση ούτε η εσωστρέφεια. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τον τόπο μας δύο βήματα πιο μπροστά.

Προσωπικά, όνειρό μου είναι να αλλάξουν τα νησιά μας, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν οι κάτοικοί τους και ειδικά οι νέοι. Να δώσουμε στον κόσμο ελπίδα και στη χώρα μας προοπτική. Αυτό θα γίνει όμως αθόρυβα χωρίς μεγαλοστομίες, με σύνεση, αποφασιστικότητα και δουλειά. Πολύ δουλειά.

Με αυτό το όνειρο, με αυτούς τους στόχους και με αυτή την αποφασιστικότητα και αγάπη για τα νησιά μας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο Νομό μας, δίνοντας ΜΟΝΟμία υπόσχεση: Ότι δεν θα σας διαψεύσω".

Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου, είναι ο πρώτος υποψήφιος ο οποίος ανακοίνωσε ήδη τη λειτουργία και τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στη Λήμνο.

Έτσι, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Αθανασίου, το οποίο θα βρίσκεται στην Πλατεία των Κ.Τ.Ε.Λ. πάνω από το Φαρμακείο του κ. Παναγιώτη Κουκουτού, θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Εκλογικού Κέντρου κ. Χρήστο Κοντέλλη στο τηλέφωνο 6939866692.

ilerhsΑκολουθώντας χρονολογική σειρά στις ανακοινώσεις των υποψηφίων, έπεται αυτή του υποψηφίου του ΛΑΟΣ για το ν. Λέσβου, Χρήστου Ιλαρή, την οποία ο ίδιος συνοδεύει με μια λιτή δήλωση:

"Είχα την τιμή να προταθώ απο τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη σαν υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Λέσβου, πράγμα που μου έδωσε μεγάλη χαρά μια που θεωρώ ότι έχει έρθει η στιγμή απλοί άνθρωποι σαν και μένα και σαν εσάς να εκπροσωπήσουν τον Ελληνικό Λαό στο κοινοβούλιο. Ήρθε η στιγμή για όλους εμάς!!!".

Πριν από μια ώρα περίπου, σε ανακοίνωση καθόδου στις εκλογές προχώρησε και ο Βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Παύλος Βογιατζής.

Στην δική του ανακοίνωση ο κ. Βογιατζής αναφέρει:10906309 823862534341120 5310190731208029010 n

"Φίλες, φίλοι, Στις 25 Ιανουαρίου 2015 θα είμαι υποψήφιος στη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη. Σε αυτόν τον τόπο, γι' αυτά τα νησιά και για όλους εμάς, που συνδέσαμε τις ζωές μας με τις ελιές, τα αμπέλια και τη θάλασσα, για πάντα. Όλη μου η πορεία βασίζεται πάνω στους αγώνες μου και στη δική σας εμπιστοσύνη, που κάθε φορά μου δείχνετε και σας ευχαριστώ γι' αυτό από τα βάθη της ψυχής μου! Το σπίτι μου, η οικογένειά μου, η ζωή μου, όλα είναι εδώ και κάθε τι καλό που προσδοκώ είναι επίσης από εδώ.

Αγωνίστηκα τα τελευταία 2,5 χρόνια μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εσείς αποφασίσατε να βρίσκομαι, και είναι αλήθεια ότι πέρασαν δύσκολες και πολύ δύσκολες στιγμές. Ψήφισα αναγκαίες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, συμμάζεμα δημόσιου τομέα, ακόμα και σκληρά -για τις πλάτες μας- μέτρα που όμως πιστεύω πραγματικά ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθούν σωστά και σωτήρια για την πατρίδα μας και την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής της πορείας. Ο χρόνος θα δείξει και η ιστορία θα γράψει. Με τις θυσίες όλων μας καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα και τα νησιά μας ζωντανά και να τα βάλουμε σε μια πορεία σταθερότητας, προοπτικής και εξόδου από την κρίση. Ματώσαμε, αλλά τα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι.

Μαζί αγωνιστήκαμε για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα των νησιών μας, αλλά κυρίως για τον κάθε έναν και την κάθε μία ξεχωριστά που αντιμετωπίζει τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και τις συνέπειές της. Γιατί πάνω και πέρα από κάθε διαφορά είμαστε συμπατριώτες, φίλοι, άνθρωποι. Κανείς από μας δεν είναι ευτυχής στη σημερινή οικονομική κατάσταση και όλοι βιώνουμε τις δυσβάσταχτες συνέπειές της.

Πιστεύω ακράδαντα πως η Νέα Δημοκρατία με σύνεση και υπευθυνότητα έβαλε τις βάσεις και εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθούμε στην Ευρώπη και την παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά. Τώρα είναι η ώρα για να βαδίσουμε με το βλέμμα στραμμένο προς την «έξοδο απ' το τούνελ» και όχι προς τις υπερφίαλες και ανυπόστατες «σειρήνες» των εξ αριστερών υποσχεσιολόγων. Αυτό εγγυάται η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνεια. Γιατί αυτή είναι η Αλήθεια.

Οι υποσχέσεις σήμερα, απ' όπου κι αν προέρχονται, θυμίζουν άλλες εποχές παλαιοκομματισμού και οπισθοδρόμησης.

Στέκομαι σήμερα μπροστά σας και με ειλικρίνεια και ηθική ακεραιότητα ζητώ την ψήφο σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι μπορώ να βοηθήσω με όλα τα μέσα που διαθέτω και θα μου δοθούν, για το καλό των νησιών μας. Ό,τι κι αν γίνει ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ και θα περνώ μαζί σας και τα καλά και τα κακά που καθημερινά βρίσκουμε μπροστά μας εμείς οι νησιώτες. Δεν υπήρξα ποτέ των λόγων και της προβολής. Δεν τα χρειάζομαι, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω. Με ειλικρίνεια ψυχής, καλόν αγώνα! .

 

Παύλος Βογιατζής
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.
Λέσβου-Λήμνου-Άη Στράτη"

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018