Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βέλγιο: «Ροζ» σκάνδαλο για την βασιλική οικογένεια
ikteo limnou
Βέλγιο: «Ροζ» σκάνδαλο για την βασιλική οικογένεια
24.10.2012 | 14:16

Βέλγιο: «Ροζ» σκάνδαλο για την βασιλική οικογένεια

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συγγραφέας Φρεντερίκ Ντεμπορσί, ο βασιλιάς Αλμπέρτος απείλησε τον γιο ότι αν δεν διακόψει αυτή τη σχέση, θα του στερήσει το δικαίωμα στη διαδοχή.Στο ίδιο βιβλίο ο πρίγκιπας περιγράφεται ως άνθρωπος εξαιρετικά εσωστρεφής και ντροπαλός, σχεδόν ανίκανος να φλερτάρει με όλες τις υποψήφιες που κατά καιρούς έμπαιναν στην Αυλή.

Αντίθετα, ο Τομάς ντε Μαρσάν ήταν ένας εξαιρετικά χαρισματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος. Οι δύο τους ταξίδευαν συχνά μαζί, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, σε βαθμό που ο πρίγκιπας-διάδοχος να αναπτύξει μια κάποια μορφή εξάρτησης απέναντί του.

Ο γάμος τελικά για τον διάδοχο ήρθε το 1999 αν και από πολλούς περιγράφεται ως «αναγκαστικός». Ο συγκεκριμένος αριστοκράτης-«πέτρα» του σκανδάλου, δεν ήταν καλεσμένος...

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της El Pais, παρά το γεγονός ότι ο συγγραφέας δεν διαθέτει ισχυρές αποδείξεις για όσα υποστηρίζει, το βιβλίο τελικά έρχεται να αποκαλύψει το όχι και τόσο ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά του νυν βασιλιά του Βελγίου.

Το Παλάτι χαρακτήρισε προσβλητικές τις αναφορές που γίνονται στο βιβλίο και δήλωσε ότι μελετά τυχόν μέτρα που πρόκειται να λάβει.

Η ουσία πάντως είναι ότι η όλη η συζήτηση έρχεται τη στιγμή που η χώρα περνά μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, λόγω και των αποσχιστικών τάσεων, όπως άλλωστε καταγράφηκαν και στις πρόσφατες εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Αλβέρτος ανέβηκε στο θρόνο το 1993, όταν πέθανε ξαφνικά ο αδελφός του Μπουντουέν, ένας από τους πλέον αγαπητούς βασιλιάδες της χώρας.

Πηγή: vima.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018