Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ
ikteo limnou
Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ
24.10.2012 | 02:46

Μειώνεται η εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο ευρώ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

 Μπορεί η εμπιστοσύνη του αυστριακού πληθυσμού απέναντι στο ευρώ να μειώνεται εξαιτίας της κρίσης των τελευταίων χρόνων... ωστόσο, τρεις στους τέσσερις Αυστριακούς τοποθετούνται υπέρ της διατήρησης του κοινού νομίσματος, όπως διαπιστώνεται σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ευρωζώνη φαίνεται να έχει κλονίσει σημαντικά την εμπιστοσύνη των Αυστριακών στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς από το 70%, που το Μάρτιο του 2010 εμφανιζόταν να έχει «πολύ μεγάλη» ή «μεγάλη» εμπιστοσύνη στο ευρώ, το ποσοστό αυτό έχει τώρα μειωθεί μόλις στο 38%, ενώ το ποσοστό εκείνων που δεν έχουν «απολύτως καμία» εμπιστοσύνη έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας στο 60%, έναντι ενός 29% το 2010.

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ίδια στιγμή και παρ' όλη την κρίση γύρω από το κοινό νόμισμα, οι Αυστριακοί σε ένα ποσοστό 76% εμφανίζονται να υποστηρίζουν τη διατήρηση του ευρώ ως νόμισμα στη χώρα τους και μόνον ένα 17% υποστηρίζει την επιστροφή στο πρώην εθνικό νόμισμα, το αυστριακό σελίνι.

Ως μία από τις κύριες αιτίες της μείωσης της εμπιστοσύνης των Αυστριακών στο ευρώ, ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Πάουλ Σμιντ, θεωρεί τις ελλείψεις στη διαχείριση κρίσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως δεν είναι το νόμισμα που προκαλεί την ανασφάλεια, αλλά προπάντων ο τρόπος με τον οποίο οι ειδικοί, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, διαχειρίζονται την κρίση και ο τρόπος που χειρίζονται επικοινωνιακά τα μέτρα τους.

Στην ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως ένα ποσοστό 62% των ερωτηθέντων θεωρούν σκόπιμες τις κοινές ευρωπαικές στρατηγικές και μια βαθύτερη συνεργασία των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ένα ποσοστό 31% θεωρεί πως μια πιο χαλαρή συνεργασία μεταξύ των κοινοτικών χωρών θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018